Kan ook Pelster/Cito koploper Sliedrecht verrassen?

19 Jan 2018 - door Reinier de Boer

De mannen van lijstaanvoerder Sliedrecht in de Topdivisie kregen vorige week een tik van VoCASA en zag de concurrentie dichterbij komen. De ploeg van trainer Paul van der Ven ontvangt zaterdag Pelster/Cito, dat uit een dal is geklommen en de goede vorm te pakken heeft. De vraag is of de ploeg uit Zeist ook in staat is de koploper te verslaan.

Pelster/Cito verkeerde lang in de onderste regionen, maar won drie van de laatste vier duels en heeft het vertrouwen weer terug. De ploeg van trainer trainer Jarno Timmerman steeg naar de achtste plaats en wil ook Sliedrecht Sport verrassen. De koploper leed zaterdag bij VoCASA de tweede nederlaag van het seizoen en gaat nog wel ruim aan kop, al zou DIO/B na twee inhaalwedstrijden op twee punten kunnen komen. Sliedrecht speelt op 24 januari de tweede wedstrijd in de halve finale van de beker tegen Taurus. De finale is nog steeds haalbaar en die vindt plaats op 18 februari in sporthal Het Activum in Hoogeveen.

Nummer twee VoCASA maakt de lange reis naar Hoogeveen waar het Olhaco treft. De ploeg van trainer Dennis Luider zakte de laatste weken naar de elfde plaats en leed al acht nederlagen achter elkaar. De ploeg snakt naar een ommekeer en wil graag het favoriete VoCASA verslaan. Sander Kemperman kan niet specifiek aangeven waardoor Olhaco zo’n moeilijke periode beleeft. ,,Het gaat inderdaad moeizaam de afgelopen tijd, maar we gaan ons best doen uit deze negatieve spiraal te komen. We hopen dat de wedstrijd tegen VoCASA het begin van de ommekeer wordt. Het zit er zeker wel in, getuige de start van het seizoen, maar onze tegenstanders gaan gedurende het jaar beter spelen en wij slechter. Ik kan de vinger niet 1-2-3 op de zere plek leggen.’

VoCASA-trainer Gert Veldhuizen verwacht een lastige wedstrijd. ,,De wedstrijd tegen Olhaco is in Hoogeveen altijd een lastige wedstrijd voor ons. We hebben daar nog nooit een gemakkelijke overwinning behaald. Als Sander Kemperman het op zijn heupen krijgt, wordt het super lastig voor ons.’

DIO/B heeft na twee nederlagen weer twee overwinningen geboekt en heeft weer een kans op de titel. De ploeg van trainer Edwin ten Kate gaat op bezoek bij MKB Accountants/VCV. Na drie nederlagen won de ploeg uit Veenendaal van Olhaco en Compaen en staat zesde. De eerste wedstrijd won DIO/B met 3-1 en als de ploeg uit Bedum mee wil blijven doen om de titel is een zege noodzakelijk. Vorig seizoen vond DIO de stap naar de eredivisie nog te groot, maar nu lijkt het iets anders te liggen. ,,Onze doelstelling voor de rest van het seizoen is: elke wedstrijd willen winnen. Als je elke wedstrijd wint kun je kampioen worden’’, zegt DIO-trainer Edwin ten Kate. ,,Ik denk dat we daar goed genoeg voor zijn, maar er zijn nog een paar ploegen goed genoeg daarvoor, dus we zullen zien hoe dat loopt. Een kampioenschap van DIO in de topdivisie zou wel te gek zijn! Voor het publiek ook dat elke wedstrijd in groten getale aanwezig is. Verder denk ik dat er verschillen zitten tussen willen en kunnen als we het hebben over de Eredivisie. Waar een wil is, is een weg. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar wel is het een grote stap voor onze club. Afgelopen seizoen is goed gekeken naar wat er nodig is om in de Eredivisie te kunnen spelen en dat is nogal wat. Op de achtergrond zijn her en der wel wat gesprekken over financiën en organisatie e.d., dus men kijkt er wel naar en dat is ook goed denk ik.’’

HLB Van Daal/DS presteert goed en boekte na twee nederlagen een knappe 2-3 overwinning bij Reflex. Zaterdag gaat HLB Van Daal/DS op bezoek bij hekkensluiter Compaen dat ook een knappe zege op Webton/Hengelo boekte. In Dongen zegevierde HLB Van Daal/DS met 3-0, maar Compaen is gedurende het seizoen sterk gegroeid. DS wil de aansluiting met de top houden en Compaen wil graag de laatste plaats afgeven.

Reflex kende een goede fase met vier overwinningen, maar gaf zaterdag in het thuisduel met HLB Van Daal/DS een 2-0 voorsprong weg en verloor alsnog met 2-3. Daardoor miste de ploeg uit Kampen de derde plaats. Reflex brengt een bezoek aan Volley Tilburg dat na drie zeges twee keer verloor en zevende staat. Vooral de nederlaag tegen Pelster/Cito kwam vrij onverwacht. Het is een treffen waarbij beide ploegen op herstel uit zijn.

Op zondag 21 januari speelt Webton/Hengelo thuis tegen ZVH. De ploeg van trainer Hans Bruins zit in een moeilijke periode en zakte naar de tiende plaats. Van de laatste zes wedstrijden wist Webton/Hengelo er slechts een te winnen en dat was ook nog een moeizame 2-3 zege op Olhaco. Ook ZVH heeft betere tijden gekend, want in de laatste vier wedstrijden werd een overwinning behaald. Beide ploegen hebben dringend een overwinning nodig.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.