Meppelink/ Van Gestel beste van Nederland

19 Aug 2012

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel zijn in Scheveningen Nederlands kampioen geworden. In de finale werd met twee sets gewonnen van Danielle Remmers en Nienke de Waard. Remmers/ De Waard heeft een goed toernooi neergezet, maar moest haar meerdere erkennen in Meppelink/ Van Gestel (21-18 21-14). De derde plek is voor Jantine van der Vlist en Merel Mooren.

Meppelink en Van Gestel hebben in Scheveningen hun eerste nationale titel opgeëist, een bekroning op een succesvol seizoen waarin het duo definitief doorbrak in de internationale vrouwentop. Ze volgden het duo Rimke Braakman/ Michelle Stiekema op door in de finale in twee sets te winnen van Remmers en De Waard. 

In de halve finales versloegen Meppelink en Van Gestel in een zwaarbevochten driesetter Van der Vlist en Mooren, hun grootste concurrenten voor de titel na de afmelding van Sanne Keizer en Marleen van Iersel. In de strijd om de derde plaats gingen Van der Vlist en Mooren met het brons aan de haal. In een spannende driesetter wonnen zij van Jolien Sinnema en Marloes Wesselink: 21-16, 16-21, 19-17. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.