Sloetjes en de Kruijf aan de leiding in Champions League

13 Jan 2018 - Eline Draaisma
(©CEV)

Lonneke Sloetjes en Robin de Kruijf hebben goede zaken gedaan in de poulefase van de Champions League deze week. Zowel Vakifbank als Conegliano won met 3-1 en gaan aan kop in hun poule. Celeste Plak won, na een 2-0 achterstand, met 2-3 bij Fenerbahçe.

In poule A komt de Nederlandse inbreng van coach Avital Selinger die Voléro Zurich onder zijn hoede heeft. De Zwitserse ploeg staat na twee nederlagen onderaan in de poule. Een 0-2 achterstand tegen het Franse ASPTT Mulhouse werd nog weggewerkt, maar in de tiebreak moest Voléro toch het hoofd buigen. De andere wedstrijd tussen Rzeszow en Volei Alba Blaj ging met 0-3 naar Volei Alba Blaj wat met twee zeges de groep aanvoert. 

Het Italiaanse Conegliano van Robin de Kruijf gaat aan de leiding in poule B, nadat het met 3-1 won van Agel Prostejov. De Nederlandse midspeelster maakte een ijzersterke indruk met een aanvalspercentage van 81% en een totaal van 18 punten. Conegliano zag vervolgens dat concurenten Novara en Fenerbahçe de punten verdeelden, waarbij Novara eindelijk een puntje meer pakte. Fenerbahçe kwam 2-0 voor, maar daarna nam Novara het intiatief over. In set vijf had de thuisploeg niks meer in te brengen, met 6-15 pakte de Italiaanse club overtuigend de winst. Celeste Plak had aanvallend niet haar beste dag en kon slechts 2 punten maken. Paola Egonu was weer goed op dreef en scoorde 28 punten. Ook Christina Chiricella speelde een goede wedstrijd met 7 killblocks en 8 aanvalspunten. De 33 punten van Polina Rahimova waren niet genoeg om Fenerbahçe aan de overwinning te helpen. 

Dinamo Kazan lijkt in poule C de beste papieren te hebben om eerste te worden. Wat op papier een interessant duel leek te worden, werd in het veld een eenzijdige wedstrijd. Chemik Police, de Poolse kampioen, had weinig in te brengen tegen de power van Kazan en ging dan ook met 0-3 onderuit in eigen huis. Vizura Ruma won met 3-1 van Maritza Plovdiv en staat nu derde. 

In poule D speelde Vakifbank tegen Grot Budowlani Lodz. De ploeg van Guidetti moest de tweede set afstaan, maar won de andere drie sets met ruim verschil. De Servische midden Milena Rasic scoorde bijna de helft van alle blokpunten van de Turkse ploeg (8 van de 18) en voegde daar ook nog 1 ace en 9 aanvallende scores aan toe. Sloetjes maakte 10 punten. Galatasaray deed goede zaken door uit te winnen bij Dinamo Moscow met 1-3, Tatiana Kosheleva scoorde 23 punten tegen haar landgenoten. 

De volgende poulewedstrijden van de Champions League staan gepland tussen 23 en 25 januari. Novara speelt dan tegen Agel Prostejov, Conegliano gaat op bezoek bij Fenerbahçe en Vakifbank mag naar Dinamo Moscow. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.