Welke teams beginnen het nieuwe jaar goed?

12 Jan 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nadat vorige week al vier teams een inhaalwedstrijd speelden, gaat nu voor alle teams de competitie weer van start. Daarin staat meteen een kraker op het programma, Sliedrecht Sport en VC Sneek kruisen de degens. 

Voor Sliedrecht begon de competitie vorige week al met een inhaalwedstrijd tegen FAST om vervolgens doordeweeks in de CEV Cup tegen Béziers Volley te spelen. VC Sneek speelde deze week ook voor de CEV Cup en reisde af naar Italië. Beide teams lieten goed spel zien, maar gingen uiteindelijk met 3-0 onderuit en hebben nu weer de focus gericht op de competitie en de beker. Deze wedstrijd zal voor beide ploegen meteen een goede test zijn. In de stand staat Sliedrecht op dit moment met zes punten voor, Sneek zal dit gaatje willen dichten, terwijl de Sliedrechtse ploeg juist verder uit zou willen lopen. Om 19.30 staat de top-twee tegenover elkaar in sporthal 'De Basis'. 

Nummer drie Regio Zwolle Volleybal zal het nieuwe jaar aftrappen met een wedstrijd in Ootmarsum tegen Springendal Set-Up '65. Zwolle won voor de winterstop nog van Eurosped en pakte ook al de Noord Nederland Cup.

Voor het Talent Team wordt het al de tweede wedstrijd van het nieuwe jaar, nadat ze vorige week met 3-1 onderuit gingen tegen Weert. De meiden uit Arnhem zullen ongetwijfeld revanche willen nemen, dat mag dan tegen Coolen-Alterno. Op 7 november speelde die teams ook al tegen elkaar, toen trok het Talent Team met 3-2 aan het langste eind. 

Peelpush en Weert beginnen op zondag met een Limburgse derby. De teams uit de zuidelijke provincie staan er in de stand niet zo goed voor, de drie teams bezetten de onderste drie plaatsen van de stand. Weert wist vorige week al wel drie punten bij te schrijven en wil hier natuurlijk op voortborduren, ook om uit de gevarenzone te komen. Peelpush, wat nu hekkensluiter is, kan de punten ook goed gebruiken dus belooft het een spannende wedstrijd te worden. 

De laatste wedstrijd van het weekend gaat tussen Eurosped en FAST. De ploeg uit Gennep zit in een behoorlijke negatieve reeks en kan een overwinning goed gebruiken. Eurosped verloor dubbel tijdens de laatste wedstrijd voor de winter, libero Kim Wild liep een blessure op en alle punten gingen naar Zwolle. Het lukte Eurosped snel om een nieuwe libero bij het team te halen, de Canadese Marisa Mota zal vanaf dit weekend de passing neerzetten. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.