VoCASA wil koploper Sliedrecht verrassen

12 Jan 2018 - door Reinier de Boer
Door Reinier de Boer

In de Topdivisie bij de mannen staat dit weekend de absolute topper tussen winterkampioen Sliedrecht Sport en nummer twee VoCASA op het programma. De ploeg uit Nijmegen wil de competitie graag spannend houden en de koploper wil een groter gat slaan. Het is een topduel waar de nodige spanning op staat en een om naar uit te kijken. Dit weekend gaat de tweede competitiehelft van start en het gaat om de returns van de duels van 30 september 2017.

Sliedrecht Sport heeft nog steeds de kans de finale van het bekertoernooi te halen. De eerste halve finalewedstrijd tegen Taurus leverde een 3-1 nederlaag op. Op woensdag 24 januari heeft de ploeg van trainer Paul van der Ven de mogelijkheid dit recht te zetten en voor een sensatie te zorgen. Zaterdag wacht een zware uitwedstrijd in Nijmegen tegen de verrassing van de eerste competitiehelft VoCASA. De koploper heeft een riante voorsprong van acht punten en won elf competitieduels op rij. Het eerste duel won Sliedrecht met 3-0 en VoCASA zal uit zijn op revanche, al zit er een beetje zand in de machine van VoCASA, want van de laatste vier wedstrijden werden er twee gewonnen.

Een andere kraker is het boeiende treffen tussen nummer drie Reflex en nummer vijf HLB Van Daal/DS. Reflex is na een wisselvallige periode weer helemaal terug en won vier keer op rij. Bij winst zou de ploeg uit Kampen de tweede plaats kunnen pakken. Hoe anders is de situatie bij DS, dat van de laatste vier duels er slechts een won. Het eerste duel won Reflex met 2-3. Alle ingrediënten voor een spetterende ontmoeting zijn aanwezig. Reflex gaat voor de tweede plaats en HLB Van Daal/DS wil de aansluiting met de top niet verliezen.

Pelster/Cito kende voor de winterstop een goede periode met twee belangrijke zeges op Hengelo en Compaen, zodat de veilige middenmoot weer in zicht is. De ploeg uit Zeist ontvangt Volley Tilburg dat tevens een goede periode kent met drie overwinningen in de laatste vier duels. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt vijf punten in het voordeel van Tilburg dat de eerste wedstrijd met 3-1 won. Kunnen Pelster/Cito en Volley Tilburg de goede lijn voortzetten?

DIO/B heeft nog maar negen duels gespeeld en haar laatste wedstrijd was op 9 december 2017. De ploeg van Edwin ten Kate staat vierde, maar qua verliespunten staat de ploeg uit Bedum tweede. DIO/B ontvangt nummer tien Olhaco, waarmee DIO nog een appeltje te schillen heeft. Op 30 september zorgde de ploeg van trainer Dennis Luider voor een daverende stunt door DIO/B met 3-0 kansloos te laten. Daarna kwam Olhaco nauwelijks meer tot winst en leed zeven nederlagen op rij. Haar laatste zege dateert van 14 oktober 2017.

DIO/B is gebrand op revanche en Olhaco zal van zeer goede huize moeten komen. Compaen leek na twee zeges aan een indrukwekkende inhaalrace te beginnen, maar na twee nederlagen is de ploeg van trainer Sandor Rieuwers weer hekkensluiter. De ploeg uit Oostzaan ontvangt Webton/Hengelo, dat een moeilijke tijd doormaakt en van de laatste vier duels er een winnend afsloot. Het eerste treffen op 30 september werd via 3-1 een prooi voor Hengelo. Beide ploegen willen de opwaartse lijn weer oppakken en de vraag is dan ook wie het best uit de winterstop is gekomen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.