Abiant Lycurgus en sv Land Taurus slaan eerste slag

10 Jan 2018
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Er is nog niets beslist, maar de mannen van Abiant Lycurgus en sv Land Taurus hebben de beste papieren om de bekerfinale te halen. De Groningers wonnen de eerste wedstrijd met 3-2 van Seesing Personeel Orion, de ploeg uit Houten was in vier sets te sterk voor Sliedrecht Sport. Over twee weken vallen de beslissingen.

Orion had zaterdag ook al in de eigen hal met 3-2 verloren van Lycurgus. Maar toen ging het om een competitiewedstrijd en kwamen de bezoekers terug van een 2-0 achterstand. Dit keer was het de thuisploeg die terugknokte. Maar in beide gevallen was set nummer 5 voor Lycurgus en tijdens deze bekerwedstrijd ging dat heel makkelijk. Good-old Wytze Kooistra maakte een knappe serviceserie en het apathische Orion kon daar helemaal niks tegenover stellen (21-25, 17-25, 25-21, 25-19 en 7-15).

Voor de Achterhoekers is de opdracht duidelijk. Ze moeten over twee weken de return winnen in Groningen. Als dat in drie of vier sets gebeurt, staan ze weer in de bekerfinale. Wanneer dat in vijf sets gebeurt, moet een golden set gewonnen worden. In alle andere gevallen gaat Lycurgus naar de bekerfinale.

Sliedrecht Sport, de enige topdivisionist onder de halvefinalisten, staat voor een zware opgave. Na de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Taurus moet op 24 januari in Sliedrecht met 3-1 of 3-0 worden gewonnen om een golden set af te dwingen.

Gezien de setstanden in het eerste duel lijkt dat een moeilijke zaak te worden: 25-23, 22-25, 25-17 en 25-18. Maar Sliedrecht Sport won eerder in eigen huis van Draisma Dynamo en van Coniche Zwolle. Dus ook deze stunt is niet onmogelijk.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.