CEV-cup: Duitse teams met Nederlands vijftal overtuigend door

11 Jan 2018 - Van onze correspondent
(©CEV)

Dresdner SC en Allianz MTV Stuttgart hebben overtuigend de achtste finales gehaald in de CEV-cup.

Het Dresden van Myrthe Schoot en Marrit Jasper maakte, net als in het thuisduel, ook in Frankrijk korte metten met Pays d’Aix Venelles: 0-3. In de eerste twee sets hadden de gastvrouwen niets in te brengen tegen Dresden waar Myrthe Schoot als dienstdoende libero angstvallig werd gemeden door de Franse serveerders: 12-25 en 9-25. Het was voor coach Waibl het sein zijn bank wat kansen te geven, waaronder Marrit Jasper (2 punten). Venelles mocht een tijdlang de illusie hebben een setje te winnen maar uiteindelijk kwam het niet zover: 22-25.

Stuttgart
Deborah van Daelen, Femke Stoltenborg en Nika Daalderop
ontvingen in Stuttgart het Tsjechische VK UP Olomouc, dat thuis al met 3-0 had verloren van de Duitse bekerkampioen. Het wedstrijdverloop was bijna identiek aan de wedstrijd van Dresden. De eerste twee sets, met Van Daelen en Stoltenborg in de basis, kwam de tegenstander nooit op een voorsprong: 25-19, 25-15. Al gaandeweg de tweede set bracht coach Athanasopoulos een aantal nieuwe speelsters in, waaronder Daalderop. De Nederlandse passer/loper bleef staan in de derde set, die aanvankelijk een stuk moeizamer ging. Pas in de verlenging wist de thuisploeg verder overwerk te voorkomen: 28-26. Van Daelen kwam tot 8 punten, Daalderop tot 6 en Stoltenborg had er 1.

Ook de derde Duitse vertegenwoordiger in de CEV-cup, landskampioen Schweriner SC, is een ronde verder en ook dat was ten koste van een Franse tegenstander, Rocheville Le Cannet. Net als in de thuiswedstrijd werd het 3-1 voor de Duitse ploeg.

Dresden ontmoet in de achtste finales het Zwitserse Duedingen. Stuttgart neemt het op tegen het Belgische Asterix Beveren terwijl Schwerin van doen krijgt met de winnaar van het duel Franches Montagnes (Zwi)-Khimik Yuzhny (Oek). Het eerste duel was duidelijk voor Yuzhny, de return is vanavond.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.