Nederlandse clubs niet verder in CEV Cup

10 Jan 2018 - Eline Draaisma
(©CEV)

Het is Sliedrecht Sport en VC Sneek niet gelukt om te stunten in de CEV Cup. Sliedrecht verloor in eigen huis met 3-0 van Béziers Volley, Sneek ging in Italië met dezelfde cijfers onderuit tegen Pomi Casalmaggiore.

De basis bij Sliedrecht bestond uit Vossen, van Rooijen, Hullegie, Savelkoel, Thijssen, Ghijssen-Jans en Reesink. In het begin van de set liggen de teams qua stand niet ver uit elkaar, maar is het Béziers wat bij de tweede technische time-out toch een gaatje heeft geslagen (11-16). Dat verschil blijft tot het einde van de set staan, Sliedrecht komt nog wel tot de 20 punten maar de set gaat naar de Franse ploeg met 20-25. Set twee biedt eerst hetzelfde spelbeeld, Béziers bouwt langzaam aan een ruime voorsprong. Sliedrecht vecht zich wel terug van de 11-21 achterstand, maar verder dan 21-25 komt het niet.
In set drie lijkt de uitploeg op weg naar een ruime 0-3 overwinning, maar de ploeg van Matt van Wezel vecht zich terug van een achterstand. De teams gaan gelijk op en Sliedrecht krijgt kansen om een set te grijpen. De Sliedrechtse ploeg komt zelfs op setpoint, kan die niet afmaken en moet dan toch de set met 24-26 aan Béziers laten, die daarmee de wedstrijd binnen drie sets weten te winnen. Krystal Rivers was opnieuw scorend belangrijk (17 pt), teamgenoot Amber Rolfzen maakte 8 killblocks. Topscoorster voor Sliedrecht werd Ghijssen-Jans met 14 punten. 

Ook Sneek lukte het niet om een set te winnen tegen het Italiaanse Pomi Casalmaggiore. Met Tromp, Boonstra, Jasper, van Wijnen, Sikkes, Braaksma en Popma in de basis begon de Friese ploeg aan de wedstrijd. Hoewel Sneek elke set knappe punten en mooie acties liet zien, was Casalmaggiore toch duidelijk de betere ploeg. Voornamelijk aanvallend en serverend maakte de Italiaanse ploeg meer punten. Het lukte het team van Petra Groenland net niet om tot de twintig punten te komen; 25-17, 25-19 en nogmaals 25-17. Ondanks de berichten van de Italiaanse media dat Maret Balkestein in actie zou komen, kwam ze niet binnen de lijnen. 

Beide teams kunnen terugkijken op een mooi Europees avontuur met het nadeel dat ze allebei zeer sterke tegenstanders geloot hadden die mee zullen gaan doen om de prijzen. Sliedrecht en Sneek kunnen zich nu weer gaan richten op de competitie en de halve finales van de beker, die volgende week gespeeld worden. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.