Leergierige Groenendaal groeit bij HLB Van Daal/DS

11 Jan 2018 - door Sanne Westerterp
Job Groenendaal in de aanval voor HLB Van Daal/DS

De 19-jarige Job Groenendaal speelt sinds zijn vijfde voor zijn club HLB Van Daal DS. Twee jaar geleden maakte hij zijn debuut voor het eerste team in de topdivisie, de laatste maanden groeide hij uit tot vaste waarde bij de ploeg uit Den Dungen.

Anderhalf jaar geleden werd Groenendaal definitief toegevoegd aan de hoofdmacht van DS. Het talent moest zijn speeltijd op de diagonaalpositie delen met Rens Kroeze. ,,De laatste tijd valt het kwartje mijn kant op en speel ik aanzienlijk meer. Ik ben blij dat ik de kans krijg om mezelf te bewijzen als vaste(re) kracht. Ik kan nog veel leren en denk dat alle speeltijd daarbij helpt,” weet Groenendaal.

Meer trainen
DS startte het seizoen met drie trainingen per week, maar daar zijn er nu nog maar twee van over. Een domper voor de jonge Groenendaal: ,,Het liefst zou ik vier of vijf keer per week trainen. Ik heb het gevoel dat ik nog veel beter kan worden en daarvoor moet ik simpelweg trainen, trainen en nog eens trainen. Hopelijk komt onze derde training snel weer terug.”

Over de club, zijn team en de sfeer in De Misse is de diagonaalspeler enthousiast. ,,Binnen de club is de sfeer goed; de tribunes zitten vaak vol en ook na de wedstrijd is het in onze kantine prima vertoeven. Ook in ons team is de klik positief. We kunnen het goed vinden en zijn allemaal erg gedreven.”

Het nadeel van dit seizoen is de krappe selectie waarmee DS werkt. Er wordt gewerkt met enkel een wissel op de spelverdeling en de diagonaal. Dat maakt de vijfde positie in de topdivisie een knappe. ,,Ons doel is om zo hoog mogelijk te eindigen, maar gezien de huidige situatie is het kampioenschap niet reëel. Hopelijk kunnen we volgend seizoen met wat uitbreidingen een gooi naar de eerste plaats doen.”

Familieding
Job deelt zijn liefde voor het volleybal met zijn gezin. Zijn zusje Eefje speelt in het eerste vrouwenteam van de club, zijn moeder is coach van het tweede vrouwenteam en zijn vader speelt zelf nog bij de recreanten en is bovendien de onofficiële clubfysiotherapeut.

Aankomende zaterdag speelt HLB Van Daal/DS zijn eerste wedstrijd na de winterstop, uit bij nummer drie Reflex. Het duel in Kampen start om 18.00 uur.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.