Lesley de Jonge is nieuwe trainer Set-Up '65

10 Jan 2018 - Eline Draaisma
© Jan van den Noort

Lesley de Jonge is de opvolger van Brahim Abchir bij de eredivisieclub uit Ootmarsum. Hij had dit seizoen al het tweede team van Set-Up '65 onder zijn hoede en gaat nu aan de slag als hoofdtrainer bij het eerste team. 

Eerder was Lesley de Jonge hoofdtrainer van het eerste damesteam van Emmen '95, waarmee hij in de eerste divisie speelde. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren veel meegekeken bij toptrainers in onder andere Turkije, zoals Giovanni Guidetti, en Italië. Ook maakte hij voor de bond de serie 'Volleycation', waarbij hij een inkijk gaf in de wereld van een aantal Nederlandse speelsters die in het buitenland spelen, zoals Lonneke Sloetjes, Celeste Plak en Robin de Kruijf. 

René Bosch, voorzitter van Set-Up '65, maakte het nieuws tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend en sprak erg positief over de nieuwe trainer: "Wij zijn ontzettend blij met Lesley de Jonge als trainer van ons eerste damesteam. Hij is nog jong, maar ambitieus en leergierig en is een pur sang clubman." De 27-jarige de Jonge sprak zelf ook op de receptie en liet meteen horen wat hem zo ambitieus maakt: "Ik ben een trainer, die vol passie en inzet voor de groep staat en ik vind ontwikkeling, beleving, goede organisatie, gezelligheid en eenheid heel belangrijk. We gaan met dames 1 ‘de jungle’ in. Treed buiten je comfort zone en dat betekent dus lef hebben, durf fouten te maken, want zonder fouten word je niet beter. Verder wil ik dat de eerste selectie zich in de club laat zien, betrokkenheid tonen en laten zien en voelen dat je er bij wilt horen. Samen zijn we de next generation, die vol passie en energie aan de slag gaan. Ik heb er ontzettend veel zin in."

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.