Boswinkel goed bezig in Siena

09 Jan 2018

Hidde Boswinkel heeft een uitstekende wedstrijd achter de rug in het shirt van zijn nieuwe Italiaanse club Siena. De Nederlandse diagonaalspeler was uitblinker in de met 3-2 verloren topper van de A-2 tegen koploper Ceramica Roma, de club van Jan-Willem Snippe.

Boswinkel begon het seizoen bij Bolzano, een laag geklasseerde club in de andere afdeling van de A2 (het tweede niveau in Italië is verdeeld in twee competities). Maar hij maakte al snel de overstap naar Siena, een topclub uit de andere groep, waar een positie vrij was gekomen. In het afgelopen weekend scoorde hij voor eigen publiek 29 punten in vijf sets. Snippe, zijn landgenoot aan de andere kant van het net, liet 18 punten noteren, pakte de overwinning en weet dat zijn Roma de koppositie heeft verstevigd.

In de Superliga won Modena met moeite van het veel lager geklasseerde Monza (2-3). De Nederlandse allrounder Maarten van Garderen kwam in de vierde en vijfde set binnen de lijnen. Milano, de club van Nimir Abdelaziz, verloor met 3-1 van regerend kampioen Civitanova. De Nederlandse diagonaalspeler was wel de meest scorende man van de wedstrijd (22 punten).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.