Peelpush publiek geniet van spannende derby, waarbij Peelpush derby pakt!

22 Dec 2017

Het eerste feestje werd al ruim voor tijd door Peelpush gevierd in de kleedkamer. Met volle energie werd er meegezongen en gedanst op de pre-wedstrijd tunes. Iedereen had er zin in en knallen zouden ze! Na een energievolle warming-up leek iedereen aan te staan om aan deze belangrijke en intense Limburgse derby tussen Peelpush en FAST te beginnen. 

Hoeveel zin iedereen er in leek te hebben, zo overrompeld werd Peelpush door het servicegeweld van de volleyballende meiden van FAST. Was het de spanning? Was het de volle bak aan publiek in De Körref? Al snel keken ze tegen een achterstand aan van enkele punten en lieten ze het gewoon gebeuren. Er werd maar weinig gescoord bij een goede pass en bij FAST leek alles goed te gaan. Verdedigend hadden ze alles en de eerste set werd dan ook met de overtuigende cijfers 16-25 verloren.
De tweede set werd er met een andere opstelling bij Peelpush begonnen en konden de twee ploegen zich tot 10-10 lange tijd aan elkaar meten. Helaas maakte FAST wederom goede serviceseries en knokte zich naar een 10-15 voorsprong. Peelpush gaf te veel punten weg door eigen fouten, maar kwam toch nog terug tot boven de twintig. Uiteindelijk werd er door FAST aan het langste eind getrokken en de set met 21-25 gewonnen.
Nu moest het gebeuren om niet kansloos met 0-3 te gaan verliezen. ‘Toon eens emotie’, werd door de coach van Peelpush geroepen. Dat had de meiden zeker wakker geschud. ‘Volleybal is leuk, plezier maken!’ De derde set werd er veel meer vrijuit gespeeld, maar vooral met elkaar een team gevormd en als zodanig gespeeld. Bij FAST ging het een stuk minder. Een prima spelende, maar door blessure uitgevallen libero moest door een onervaren passerloper vervangen worden en daar heeft Peelpush zeker van kunnen profiteren. Lange tijd ging het nog gelijk op, maar met vechtlust, meer scorend vermogen en een minder spelend FAST is de setstand een 25-21 voor Peelpush geworden.
Deze trend werd meteen doorgezet in de vierde set en bleek Peelpush overtuigend de betere ploeg die deze set moest en zou winnen. Dat is ook gebeurd en wel met de cijfers 25-16. Een vijfsetter zou weer gaan bepalen wie zich de winnaar van dit duel mag noemen. De huidige eredivisie van de dames bestaat bijna niet uit andere wedstrijden. Echter, bij Peelpush werd er alleen maar gedacht aan de winst die in het verschiet zou liggen. De belofte die Maret Balkestein-Grothues gedaan had (vlaai komen brengen bij winst) werd ergens als grapje nog genoemd, maar vormde misschien wel die extra motivatie om weer fel aan de laatste en beslissende set te beginnen.
Vanaf het begin werd er een klein gaatje in het voordeel van Peelpush geslagen, maar FAST gaf zich niet zomaar over en kwam weer tot een gelijke stand van 8-8. Er werd aan beide kanten gevochten en geknokt naar een 10-10, een 12-12 en de spanning was door iedereen in De Körref te voelen. Even leek FAST de laatste set naar zich toe te kunnen trekken, maar met een verrassende service van Peelpush kwam de thuisploeg weer gelijk naar 15-15 en daarna in het voordeel. De laatste bal zou op midden gespeeld worden en daar werd het matchpoint gemaakt! Een feestvreugde brak los in De Körref en blije gezichten aan de kant van Peelpush overspoelden de zaal, werkten aanstekelijk op het thuispubliek, maar ook het gastpubliek had genoten van een spannende derby die zijn naam eer deed.
Beide teams hebben veel van hun spelers kunnen en moeten gebruiken, maar uiteindelijk heeft een collectief Peelpush op karakter de 2-0 achterstand weten weg te werken en om te buigen naar een 3-2 overwinning! Het was niet het niveau waar iedereen voor ging en op gehoopt had, maar een knappe prestatie die door het team, de staf en al het publiek in De Körref gevierd is!

Komende zaterdag speelt Peelpush Dames 1 de laatste wedstrijd van 2017! Dit doen ze om 13:30 in Arnhem tegen het Talentteam Papendal!


(Bron: Peelpush D1)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.