Oranje bij gastland Japan in de poule tijdens WK

07 Dec 2017
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanochtend is in het Keio Plaza hotel in Tokio de loting voltrokken voor het WK Volleybal 2018 voor vrouwen in Japan. Oranje is ingedeeld in poule A met gastland Japan, Argentinië, Duitsland, Kameroen en Mexico. Het WK wordt gespeeld van 29 september t/m 20 oktober 2018. Nederland speelt haar poulewedstrijden in Yokohama, de tweede stad van Japan.

Al voor de loting was duidelijk dat de ploeg van bondscoach Jamie Morrison bij het gastland in de poule zou belanden. Japan staat op de wereldranglijst op de zesde plek, Nederland is de nummer acht. Argentinië (elfde), Duitsland (dertiende), Kameroen (achttiende) en Mexico (26e) staan lager genoteerd.

De 24 deelnemende landen worden verdeeld over 4 poules van 6 landen. De top 4 van iedere poule plaatst zich voor de tweede ronde.

De 16 overgebleven landen worden verdeeld over 4 poules van 4 landen. De 4 poulewinnaars + de beste 2 nummers 2 plaatsen zich voor de derde ronde.

De 6 overgebleven teams worden verdeeld over 2 poules van 3 landen. De beste 2 landen per poule plaatsen zich voor de halve finale.

Poule indelingen

Pool A (Yokohama)

Pool B (Sapporo)

Pool C (Kobe)

Pool D (Hamamatsu)

Japan (host)

China

Verenigde Staten

Servië

Nederland

Italië

Rusland

Brazilië

Argentinië

Turkije

Zuid-Korea

Dominicaanse Republiek

Duitsland

Bulgarije

Thailand

Puerto Rico

Kameroen

Canada

Azerbeidzjan

Kazachstan

Mexico

Cuba

Trinidad & Tobago

Kenia

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.