Drie mannenteams op de Europese tour

06 Dec 2017

De topdrie van de Nederlandse competitie gaat aan de slag op het Europese podium.  Kampioen Abiant Lycurgus en bekerwinnaar Seesing Personeel Orion spelen vandaag (woensdag) op vreemde bodem, Draisma Dynamo begint morgen met een thuiswedstrijd.

Na de uitschakeling in de Champions League bekert Lycurgus verder in de CEV Cup. Daarin is vanavond het Duitse Düren, de nummer vier van de Bundeliga, de tegenstander. De return is op 21 december in het grote Martinaplaza.

Orion treft in de Challenge Cup Levski Sofia en speelt vanavond de uitwedstrijd in de Bulgaarse hoofdstad.  De Doetinchemmers spelen op 20 november thuis tegen deze tegenstander.

Draisma Dynamo ontvangt morgen (donderdag) het Belgische Lindemans Aalst, de ploeg met de Nederlandse spelverdeler Wessel Keemink in de gelederen. De grote vraag is of Keemink, die vorig seizoen nog het shirt van Dynamo droeg, zal spelen, want zijn concurrent is de ervaren Frank Depestele. Aalst is momenteel de nummer vier van de hoogste afdeling in België. De beslissing in deze tweestrijd valt op 20 december in Aalst.

Interessant is in de Challenge nog de ontmoeting tussen het Griekse Olympiakos Piraeus en het Franse Tours want daarbij gaat het om een ontmoeting tussen twee Nederlandse internationals.  Jeroen Rauwerdink speelt bij de Piraeus, Jasper Diefenbach is actief bij Tours.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.