Topper in 1A (V) eindigt in voordeel Dynamo

05 Dec 2017 - Magrietha Top

Dynamo wist zich, al was het nipt, staande te houden in de topper tegen Krekkers. Dus de club uit Tubbergen blijft voorlopig met de scepter zwaaien in de eerste divisie A bij de vrouwen. Ploegen die goede zaken deden dit weekend waren respectievelijk VC Zwolle 2, Dash, Sudosa-Desto, VCV en DeVoKo. Uiteraard zijn er ook teams die aan de andere kant van de score zijn beland. Naast Krekkers was er verlies voor Set-Up '65 2, de Bevers, WSV, Rivo en Tjoba.

Zaterdag werd de topper, tevens een burengevecht, gespeeld in Tubbergen. Dynamo begon als koploper aan de wedstrijd en Krekkers startte als uitdager op plek 2. Duidelijk was dat Dynamo de zenuwen in de eerste set het beste onder controle had, zij wonnen dan ook met 25-21. Maar in het vervolg hadden de buren uit Mariaparochie het prima voor elkaar. De tweede en derde set werden ruim gewonnen en dus stond het 2-1 voor de uitdager. Als koploper moet je dan je rug rechten en laten zien waarom je koploper bent en dat was precies wat Dynamo deed. Vol passie en strijdlust werden set vier en vijf binnen gesleept. Resultaat Dynamo blijft koploper en Krekkers blijft de runner-up.

De derde ploeg met een topklassering komt ook uit Twente. De dames van Set-up ‘65 2 konden profiteren van de puntendeling van Dynamo en Krekkers. Maar de wedstrijd tegen een ontketend Zwolle 2 werd er niet eentje die daarvoor zou zorgen. De opbrengst was slechts 1 schamel puntje en in plaats van inlopen, ziet Set-up ‘65 2 de plekken 1 en 2 juist verder uit het zicht verdwijnen. In het eigen wedstrijdverslag wordt de schuld bij zichzelf gezocht en miste vooral de passie en de wil om te winnen zaterdag. Maar Zwolle 2 is ook aan een hele goede serie bezig, zo moet gezegd. Zij hebben met deze overwinning en de vier punten die daarbij horen de aansluiting met de middenmoot gevonden.

Dan Dash, de ploeg uit Vorden staat ook al het hele seizoen in de top-5. Ook zaterdag werden er behoorlijk wat punten bijgeschreven, want de Bevers kwam niet in de buurt van setwinst. Dat betekent dat Dash zaterdag goede zaken deed, want zij haalden als enige topploeg de volle buit. Een zakelijke overwinning, noemde de ploeg het zelf, terwijl de Bevers aangaf absoluut niet goed te hebben gepresteerd.

In Assen werd een wisselvallige, maar spannende wedstrijd gespeeld tussen Sudosa-Desto en WSV. WSV nam brutaal de leiding na de eerste set, met name door knap blokkerend en verdedigend werk. De thuisploeg zette een tandje bij in de aanval en kwam langszij. Door de blokkering weer netjes te zetten had WSV hier in de derde set een antwoord op. Maar blijkbaar konden de dames van Sudosa-Desto aanvallend nog iets extra’s brengen, want met een dikke setwinst stond er 2-2 op de borden. De vijfde en beslissende set bleef Sudosa-Desto aan de goede kant van de score, het werd 15-11 en daarmee 3-2.

Rivo had de zaken niet best op orde afgelopen zaterdag, VCV daarentegen liet meer dan prima volleybal zien. Het werd een pijnlijke wedstrijd voor Rivo, dat getrakteerd werd op een forse nederlaag. De setstanden laten daar geen twijfel over bestaan, slechts 17, 21, 10 en 14 punten wist de thuisploeg te maken. Logisch resultaat is dan ook een 4-0 overwinning voor de gasten uit Varsseveld, die daarmee klimmen naar plek 6.

Het in zwaar weer verkerende DeVoKo liet zien niet gediend te zijn van de rode lantaarn die VC Zwolle vorige week had meegebracht. Er werd dan ook besloten zich snel weer te ontdoen van dat lelijke ding. En wel door met 3-1 te winnen van Tjoba, dat ook knokt om boven de degradatiestreep te blijven. DeVoKo stijgt naar plek 11 en Tjoba staat op plek 9. Een niet zo fijn cadeau voor de Bevers uit Lemelerveld, maar zij zijn sinds zaterdag de niet zo trotse bezitter van de laatste plaats op de ranglijst.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.