Show van Nimir leidt tot vluggertje

05 Dec 2017

Deze afstraffing voor eigen publiek zal hard zijn aangekomen bij het Italiaanse Padova. De nummer zes van de ranglijst kreeg in het afgelopen weekend de nummer negen Milano op bezoek. En verloor met veelzeggende cijfers, onder andere door toedoen van Nimir Abdelaziz: 22-25, 13-25, 13-25.

De Nederlandse diagonaalspeler was weer eens topscorer in het opmerkelijke vluggertje. Hij liet 19 punten noteren (dus weer boven het gemiddelde van zes per set) en scoorde 67 procent van zijn aanvallen. Met zijn service scoorde Abdelaziz vijf keer direct, terwijl daar ‘slechts’ vijf missers tegenover stonden.  En dus was er geen twijfel over wei er aan het einde van deze wedstrijd tot ‘man of the match’ werd uitgeroepen.

Modena, de club van Maarten van Garderen, moest voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag incasseren. Dat gebeurde tijdens een adembenemend volleybalgevecht van 2 uur en 17 minuten in Trento.

Voor 4000 toeschouwers keerden de kansen voortdurend en was het uiteindelijk Trentino, onder leiding van de Italiaanse spelmaker Simone Gianelli, die aan het langste eind trok: 22-25, 28-26, 23-25, 27-25, 15-11. Van Garderen had na een aantal basisplaatsen weer een rol als invaller bij Modena, de voorlopige nummer drie van de ranglijst.

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.