Beliën pak punt tegen koploper, simpele zege Vakifbank

05 Dec 2017 - Eline Draaisma
© tvf.org.tr / Nederlandse speelsters in actie in Turkije

Met haar ploeg Bursa kon Yvon Beliën knap een punt in eigen huis houden tegen koploper Eczacibasi Vitra. Lonneke Sloetjes en Vakifbank hadden weinig te dulden van Seramiksan, terwijl Anne Buijs met Nilufer onderuit ging tegen het lager geplaatste Kameroglu. 

Bursa kreeg op zaterdag het sterke Eczacibasi Vitra op bezoek. Via 25-13 in set 1 en 3 kon het team van Beliën een 2-1 voorsprong in sets pakken. Aan de hand van Tijana Boskovic trekt de club uit Istanbul de stand alsnog gelijk en weet daarna ook de vijfde set via 12-15 te winnen. Yvon Beliën speelde een sterke wedstrijd en werd topscoorster van de thuisploeg met 19 punten. Voor Ezcacibasi waren de buitenlandse speelsters zoals altijd op dreef, Tijana Boskovic (30 pt), Rachel Adams (21 pt) en Jordan Larson (17 pt) maakten de punten voor het Eczacibasi dat ondanks het puntverlies nog steeds bovenaan staat. 

Top-drie houdt het spannend
De achtervolgers, Vakifbank en Fenerbahçe, hadden beide een makkelijke zaterdagmiddag. De teams wonnen hun wedstrijden tegen respectievelijk Seramiksan en Canakkale simpel met 3-0. Sloetjes werd topscoorster van de wedstrijd met 19 punten. De top-drie blijft dichtbij elkaar en er valt nog niks te voorspellen. Voor alledrie de teams begint volgende week ook de groepsfase van de Champions League, welk team zal het beste de krachten kunnen verdelen? 

Voor Anne Buijs was het een minder succesvol weekend, met haar ploeg Nilufer ging ze met 3-1 onderuit bij Kameroglu. Nilufer wist alleen de tweede set te winnen, vooral serverend en blokkerend was de thuisploeg sterker. Anne Buijs, zoals wel vaker topscoorster van haar team, scoorde in totaal 20 punten. Galatasaray pakte diep in de verlenging een 3-2 overwinning tegen Besiktas, waar Alesia Rykhliuk er opnieuw flink op los scoorde (36 punten). Ook Halkbank kon een zege bijschrijven, het won met 3-0 van Ilbank. 

Nederlandse ontmoeting in doordeweekse ronde
Morgen staat alweer de volgende ronde op het programma. Daarin ontmoeten twee van de Nederlandse speelsters elkaar, Beliën gaat op bezoek bij Sloetjes. Buijs gaat met Nilufer proberen een thuisoverwinning te behalen tegen Besiktas. Eczacibasi neemt het thuis op tegen Halkbank en Fenerbahçe speelt tegen Seramiksan. Galatasaray heeft een uitwedstrijd tegen Canakkale op het programma staan en Kameroglu speelt tegen Ilbank. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.