Compaen maakt werk van inhaalrace

04 Dec 2017 - door Reinier de Boer

Na zeven nederlagen op rij is Compaen met een inhaalrace gestart. Na de sensationele 3-1 zege op titelkandidaat VoCASA won de ploeg van trainer Sandor Rieuwers ook van Olhaco, waarbij het een 2-0 achterstand goed maakte (2-3). Door de tweede zege op rij deed Compaen de rode lantaarn over aan Pelster/Cito dat nu hekkensluiter is.

Sandor Rieuwers heeft wel een verklaring voor het feit dat zijn ploeg na zeven keer verlies eindelijk eens punten begint te pakken. ‘Tijdens de eerste zeven duels hebben we veel spelers van Heren 2 moeten inzetten vanwege blessures. Zij deden het erg goed, maar je komt toch steeds net iets tekort. Sinds twee weken zijn we weer compleet en is iedereen weer fit. De 18-jarige middenblokkeerder David Bes, de 20-jarige spelverdeler Bram de Winter en diagonaal Daniël Homburg zijn weer volledig inzetbaar. Je hebt gewoon zes spelers nodig die een hele wedstrijd door kunnen gaan. We hebben de passlijn nu op orde en de laatste weken loopt het goed. In de eerste set tegen Sliedrecht hebben we de koploper helemaal weggespeeld, maar we konden dat geen drie sets volhouden. Tegen VoCASA lukte dat wel. Bij Olhaco draait alles om Sander Kemperman en ons spel hebben we op hem afgestemd. In de eerste twee sets kwamen we de afspraken niet na, maar in de laatste drie sets waren we heer en meester. In de vijfde set bleken wij genoeg over te hebben voor de winst,’ zegt Rieuwers.

De trainer van Compaen heeft tijdens de slechte seizoenstart zijn spelers altijd voorgehouden positief te blijven. ‘Dat is heel moeilijk en zeven keer achter elkaar verliezen doet zeer, hoor. Ik heb de spelers ingepeperd om ondanks alles in succes te blijven geloven. Ik ben vorig seizoen twee beste aanvallers kwijtgeraakt en we hebben nu jongens van 17, 18 en 19 jaar in de ploeg en dan moet je geduld hebben. We zijn nooit met degradatie bezig geweest, we zijn positief gebleven en nu beginnen we resultaten te boeken.’

De strijd tussen de titelkandidaten Reflex en DIO/B werd een ware slijtageslag. Beide partijen waren goed aan elkaar gewaagd en alleen in de vijfde set kon Reflex het verschil maken: 15-7. Het uiteindelijke verschil was slechts zes punten in het voordeel van de ploeg van trainer Henk Gootjes, die de tweede zege op rij boekte en zich weer in de top meldt. Het betekende de tweede nederlaag op rij voor het wisselvallige DIO/B, dat in het bekertoernooi ook al haar meerdere in Reflex moest erkennen.

Volley Tilburg heeft na een stroeve start ook weer de smaak te pakken. De ploeg van trainer Guillermo Boogers won in een heuse thriller met 3-1 van Hengelo en deed dat weer zonder spelverdeler Lucas Vermeulen en Niki Samardzic. Na een 2-0 voorsprong (25-20 en 25-22) met een hoofdrol voor Martijn van Eerd, was Tilburg in de derde set helemaal de weg kwijt: 15-25. In de vierde set leek Hengelo bij 19-22 een vijfde set af te kunnen dwingen. Bij Tilburg diende zich het 15-jarige talent Daan Smulders aan en hij serveerde naar 25-24. In een zinderende slotfase viel de balans in het voordeel van Tilburg uit via 29-27 en de ontlading was na afloop enorm. Door drie zeges op rij nestelt Volley Tilburg zich weer vaster in de middenmoot.

Koploper Sliedrecht Sport maakte geen fout tegen MKB Accountants/VCV (3-0). Alleen in de tweede set konden de gasten lang bijblijven (25-22), maar de ploeg van trainer Hans Seubring verloor voor de derde keer op rij en zakte naar de tiende plaats.

DS herstelde zich knap van de kansloze 3-0 nederlaag tegen Hengelo en won redelijk eenvoudig van ZVH (3-0), dat van de laatste vijf duels er slechts een won. DS steeg naar de derde plaats, won van de laatste zeven wedstrijden er vijf en is goed in vorm en mengt zich in de top van de Topdivisie.

Pelster/Cito is de nieuwe hekkensluiter van de Topdivisie na de zesde nederlaag van dit tot nu toe moeizame seizoen. Tegen VoCASA verloor de ploeg van trainer Jarno Timmerman met 1-3. Passer/loper Thijs Pietersen vond dat zijn ploeg geen slechte wedstrijd had gespeeld. ‘Nee, zeker niet. We hebben niet slecht gespeeld tegen VoCASA. In de eerste twee sets kwamen we goed mee tot 20-20, maar drukte VoCASA steeds door. VoCASA serveerde sterker en onze service was te matig om hun passlijn onder druk te zetten. De derde set wonnen wij, maar in de vierde set kregen we het gat niet gedicht,’ zegt Pietersen. 

   

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.