Spaarnestad rukt op naar 6e plaats

03 Dec 2017

Dankzij een 4-0 zege op medeconcurrent Zaanstad zijn de dames van Spaarnestad opgeklommen naar de 6e plaats op de ranglijst. Het was voor de Haarlemse ploeg de tweede opeenvolgende 4-0 zege.

Spaarnestad en Zaanstad zijn oude bekenden van elkaar en al seizoenen lang staat deze streekderby bol van spanning. En het was ook nu niet anders, al doet de uitslag iets anders aan.

De gasten kwamen furieus uit de startblokken en bij 1-7 moest coach Vera Koenen al een time out aanvragen. Dat hielp wonderwel. De servicedruk werd verhoogd en ook de pass werd een stuk beter. De Haarlemse ploeg werkte als een hecht collectief en won uiteindelijk de set met 25-19.

Ook in de volgende twee sets stond Spaarnestad regelmatig achter. Maar gesteund door een fel meelevend publiek zag de ploeg van topscoorster Marly Bak (20 punten) iedere keer kans om die achterstand weg te werken. Via twee keer 25-23 was de zege al binnen. In de laatste set liet Zaanstad het eigenlijk lopen en kon de thuisploeg simpel met 25-15 winnen.

“Dat was een goede pot van mijn dames”, zei Vera Koenen glimlachend na afloop. “Er werd echt als team gespeeld en met name de pass van onze libero was dik in orde. Met deze instelling kijk ik vol vertrouwen uit naar de uitwedstrijd tegen Peelpush komende zaterdag”.


(Bron: VC Spaarnestad)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.