Conegliano alleen aan kop in Italië

20 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©CEV)

Het werd een makkelijk weekend voor de Nederlandse speelsters in Italiaanse dienst. Zowel Conegliano als Novara hadden weinig te duchten van hun tegenstanders en behaalden een simpele 3-0 zege. Scandicci had meer moeite en stond een puntje af aan Pesaro. 

Conegliano trad aan tegen Monza, dat toch een sterk team lijkt te hebben met o.a. Amerikaanse internationals Tori Dixon en Micha Hancock en met de speelster die vorig jaar een groot aandeel had in de successen van Conegliano, Serena Ortolani. Hoewel het van tevoren dus wel is een interessante wedstrijd had kunnen worden, bleef daar niet veel van over in het veld. Monza had weinig in te brengen tegen het team van Robin de Kruijf (goed voor 8 punten) dat aanvallend en blokkerend de zaken veel beter voor elkaar had. Door deze overwinning en het puntverlies van Scandicci is Conegliano weer alleen koploper. 

Voor Novara stond de wedstrijd tegen het puntloze Foppadretti Bergamo op het programma. Celeste Plak speelde de hele wedstrijd, werd uiteindelijk topscoorster met 12 punten en had haar passing goed op orde. Omdat Igor Gorgonzola Novara eerder in het seizoen al een vijfsetter speelde, staat het nu weer op gelijke hoogte met Scandicci en moet het één puntje toegeven op Conegliano. 

Opnieuw was Isabelle Haak, de Zweedse youngster, belangrijk voor haar team in de 2-3 overwinning tegen Pesaro. Ze scoorde maar liefst 30 punten. Nadat Scandicci in set 3 hard uithaalde (12-25), moest het de vierde set toch aan Pesaro laten. Met 10-15 kon het toch nog de overwinning mee naar huis nemen. Een andere vijfsetter was er voor Casalmaggiore en Firenze. Voor Pomi had de aanstelling van de nieuwe coach nog niet het gewenste effect. Na de eerste twee gewonnen sets ging er weinig meer goed voor Casalmaggiore en ging de wedstrijd alsnog met 2-3 verloren. 

Een bijzonder scoreverloop was er bij Busto Arsizio tegen Legnano. De spannende eerste set ging met 30-28 naar de thuisploeg dat Legnano in de tweede set met 25-9 verpletterde. Ook in set 3 had het weinig in te brengen en werd het via 25-15 een 3-0 winst voor Busto Arsizio dat met 15 punten bijna aanhaakt bij de top-3. Ook Modena had een makkelijke middag en wist alle punten te pakken tegen het gepromoveerde Filottrano. 

De stand is nu als volgt: Conegliano (18), Scandicci & Novara (17), Busto Arsizio (15), Modena (9), Pesaro (8), Monza & Legnano (6), Firenze (5), Casalmaggiore (4), Filottrano (3) en Bergamo (0). 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.