Hermes verslaat Zoersel

14 Nov 2017 - Annelien Alons
© www.facebook.com/AmigosArena

In de zevende speelronde in de Liga A in België versloeg Hermes Volley Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel, serveerde Richa Michelbeke zeer sterk tegen Charleroi Volley, versloeg VDK Gent een sterk verdedigend Jaraco As en versloeg Thuismakers Interfreight Antwerp Datovoc Tongeren.

Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel, met Esther Cramer, Laura de Jong en Lisette Hoff kreeg de dames van Hermes Volley Oostende op bezoek. Oostende met Fanny Lafeber, begon niet scherp aan de wedstrijd en verloor de eerste set. Nadat het tegen een 21-18 achterstand aan had gekeken, pakte Hermes de set met 21-25. In de derde set kwam Hermes op stoom maar in de vierde set bood Amigos Zoersel stevig tegestand en sleepte er een vijfde set uit. In deze set was Hermes Volley serverend zeer sterk en kwam Amigos Zoersel er niet meer aan te pas (25/15, 21/25, 19/25, 25/20, 3/15).       

Richa Michelbeke speelde tegen Charleroi Volley met Annelien Alons. Michelbeke zette vanaf het begin van de wedstrijd Charleroi serverend onder druk. In de tweede set pakte de ploeg uit Wallonië een 9-12 voorsprong maar Michelbeke zette door. Receptioneel hadden ze ook meer controle en mede hierdoor bleven de punten in Vlaanderen (25/18, 25/17, 25/17).

VDK Gent, met Celine Keijsers speelde een sterke wedstrijd tegen Jaraco As, met Daisy Xhofleer. As verdedigde weer sterk maar moest de eerste twee sets aan Gent laten. In de derde set kon As voorkomen tot 16/12 door enkele opslagmissers aan de kant van Gent. Uiteindelijk pakte Gent wel de winst (25/18, 25/14, 25/23)

Datovoc Tongeren met Annette Ter Hedde en Laurine Vinkesteyn, speelde tegen Thuismakers Interfreight Antwerp. Dat het team van Antwerpen goed in vorm is bleek als snel. Tongeren kon geen vuist maken. Antwerpen nam de overwinning mee terug naar huis (19/25, 17/25, 17/25).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.