1a (m): SV Dynamo 2 wint verhitte strijd

14 Nov 2017 - Wessel Jan Bouwers
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De strijd in de top 3 van de eerste divisie kent een nieuw hoofdstuk. Afgelopen zaterdag stond in Amersfoort de wedstrijd AVV Keistad - SV Dynamo op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd een strijd tussen respectievelijk de nummer 3 en de nummer 2.

De ploegen lieten ook zien elkaar in een directe ontmoeting niet veel te ontlopen. Set 1 werd met redelijke cijfers gewonnen door Dynamo met 20-25, maar set 2 bleef met 25-23 bij de thuisploeg. De spanning liep in set 3 hoog op. Hoewel Keistad nog tweemaal op setpoint kwam op 26-25 en 27-26, ging Dynamo er met de buit vandoor met 27-29. Na dit spektakelstuk kreeg de libero van de Amersfoortse formatie, Joeri Hazelaar, het aan de stok met de libero van de Apeldoorners, Sjoerd Aalders. Bij de wissel van helft achtte Hazelaar het noodzakelijk om een bal in het gezicht van Aalders te gooien. Na een opstootje waarbij beide teams recht tegenover elkaar kwamen te staan -ditmaal zonder net daartussen- kreeg libero Hazelaar een rode kaart en begon Dynamo set 4 met een 1-0 voorsprong.

Keistad gaf echter niet op en won deze vierde set met 25-19. In de vijfde set was het verzet echter gebroken en won Dynamo met 10-15 en daarmee de wedstrijd. Door het verlies van Keistad komt er een einde aan de overwinningsreeks van vijf wedstrijden. Donitas profiteert van de puntenverdeling van zijn achtervolgers met een 4-0 overwinning op Avior. Hiermee staan de Groningers nu 4 punten los op nummer 2 Dynamo. Dynamo zet voorlopig zijn zware programma even door. Na de nummer 1 en nummer 3 in de afgelopen week te hebben ontmoet, is de huidige nummer 4 Sudosa-Desto, die met 3-1 te sterk was voor Alterno, in de eerstvolgende competitiewedstrijd aan de beurt.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.