VoCASA blijft verrassen

13 Nov 2017 - door Reinier de Boer

Het versterkte VoCASA heeft zich na de knappe 3-1 zege op concurrent DIO/B definitief gemeld als een titelkandidaat in de Topdivisie heren.

In de eerste twee sets had de ploeg uit Bedum te veel moeite met de service van de thuisclub en ook blokkerend toonde de ploeg van trainer Gert Veldhuizen zich uiterst sterk. Daarna kwam DIO beter in de wedstrijd en won ook verdiend de derde set, maar meer zat er niet in voor de gasten, die de laatste set met 25-20 verloren. VoCASA zit koploper Sliedrecht Sport nu flink op de hielen en DIO/B zakte naar de derde plaats.

Koploper Sliedrecht maakte geen fout tegen hekkensluiter Compaen, maar de zege kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De ploeg van trainer Sander Rieuwers startte sterk en verraste de thuisclub met de winst van de eerste set. Daarna zette Sliedrecht orde op zaken en won de resterende drie sets met ruim verschil.

DS is hard op weg zich te mengen in de top van de Topdivisie en boekte een 3-1 zege op VCV. De ploeg van trainer Hans Seubrink won nog wel de eerste set nipt, maar DS maakte het daarna knap af, al was het verschil uiteindelijk maar negen punten in totaal.

Cito komt maar niet uit de onderste regionen en leed de vijfde nederlaag op rij en ZVH pakte na twee nederlagen op rij weer eens een overwinning. Het verschil was helemaal niet zo groot, maar ZVH toonde zich iets constanter en staat nu zesde.

Reflex lijkt een beetje van slag. Na de nederlaag van vorige week tegen VCV was de ploeg van trainer Henk Gootjes thuis ook niet opgewassen tegen het moeizaam gestarte Hengelo. Na 1-1 kon het nog alle kanten op, maar daarna was het gemotiveerde Hengelo stabieler en sleepte een kostbare en verrassende 1-3 zege uit het vuur. Het was al weer even geleden, want de laatste zege dateert van 30 september.     

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.