Zaanstad boekt eerste zege in 1 B (V)

13 Nov 2017 - Door Ber Nederstigt

De dames van Zaanstad hebben hun eerste overwinning van dit seizoen te pakken. In Gouda werd Vollingo verrassend met 3-1 verslagen. Ook opmerkelijk was de 3-2 zege van Peelpush in de uitwedstrijd tegen VoCaSa.

Doordat Sliedrecht Sport slechts met 3-2 won van Scylla in Wageningen, is Ledub nu de nieuwe koploper. De ploeg uit Budel won thuis met 3-1 van Spaarnestad, dat sinds begin oktober geen wedstrijd meer heeft gewonnen. En nieuwkomer IMS/Voltena blijft het goed doen, nu werd Stravroc met 3-1 verslagen.

In deze divisie begint er duidelijk tekening te komen in het ‘linker en rechter rijtje’. Bovenin strijden vier ploegen voor het winterkampioenschap: Ledub, Sliedrecht Sport, IMS/Voltena en Volley Tilburg. De laatste twee ploegen hebben wel een wedstrijd minder gespeeld. Van plek 7 tot en met 12 is ook volop strijd voor de broodnodige punten en zijn de verschillen klein.

Komend weekend is er een zeer beperkt programma in deze divisie, maar wel met een echte topper, namelijk Volley Tilburg tegen IMS/Voltena. De andere pot gaat tussen Zaanstad en Scylla. Kunnen de Zaanse dames voor een tweede zege gaan? 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.