Weekend zonder vijfsetters in Eredivisie

13 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het werd een weekend zonder verrassende uitslagen en zonder vijfsetters, maar wel met spannende wedstrijden bij de dames in de Eredivisie. Alle hoger geplaatste teams op de ranglijst wonnen hun wedstrijden met 3-1.

De meeste spanning werd verwacht in Friesland waar Sneek en Zwolle het tegen elkaar opnamen. De beslissing zat in de derde set toen de teams tot 24-24 gelijk opgingen. Uiteindelijk ging die set naar de ploeg van Petra Groenland, waarna ze de vierde set met 25-20 en de wedstrijd met 3-1 wonnen. Ester de Vries (16 punten) en Paula Boonstra (13 punten) werden de topscoorsters voor hun teams. 

Een bijzonder scoreverloop bij de wedstrijd tussen Talent Team en Springendal Set-Up '65. Binnen no-time had het team uit Ootmarsum de eerste twee sets te pakken en met een 0-6 voorsprong in set drie leek ook de derde set voor het grijpen. Maar inmiddels kennen we de talenten uit Arnhem als echte vechters en dat lieten ze ook deze zaterdag weer zien. Na 13-13 had Set-Up niks meer in brengen en vloog Talent Team met maar liefst 25-15 over de uitploeg heen. In set vier lijkt Set-Up orde op zaken te stellen door opnieuw een ruime voorsprong te pakken. Toch vecht Talent Team zich terug in de wedstrijd, terwijl het team van Brahim Abchir twee matchpoints laat liggen. Op 29-29 valt dan toch de beslissing in het voordeel van Set-Up, de talenten kunnen er dit keer geen vijfsetter van maken. Annick Meijers was weer op dreef met 17 punten in totaal, Marleen van Benthem was voor het winnende team belangrijk met 15. 

Het werd een spannende wedstrijd tussen Eurosped en Weert die uiteindelijk drie punten oplevert voor het team van Jan Berendsen. Nadat beide teams een set hadden gewonnen met 25-21 had Weert goede kansen om op voorsprong te komen. Twee setpoints bleven echter onbenut, waarna Eurosped toesloeg en de set met 26-28 pakte. In set vier liep Eurosped bij de big points weg, wat genoeg bleek om de wedstrijd via 23-25 te winnen met 3-1. Voor de ploeg uit Vroomshoop waren het, zoals wel vaker, de buitenspeelsters die de punten maakten. Judith Kamphuis (17), Daphne Knijf (15) en Carmen Oude-Luttikhuis (12) waren belangrijk, voor Weert moest het vooral komen van Lieke Clerkx (22) en Lieke Vergeer (18). 

Op zondag namen Peelpush en Alterno het tegen elkaar op. Een 1-3 overwinning voor Alterno dat in set 1, 3 en 4 duidelijk de betere ploeg was. Aan beide kanten werd er veel fout geserveerd, Alterno had blokkerend de zaken wat beter voor elkaar (12 om 9). Maar liefst vijf van de blokpunten van Peelpush kwamen van Claire Crijns. Kirsten Wessels had een drukke avond, want ze kreeg maar liefst 52 set-ups, kon daaruit 13 keer scoren en pakte ook 1 blokpunt mee. Voor de thuisploeg was het Jody Selten die veel aangespeeld werd, 50 keer, ze scoorde 14 keer en pakte een blok en drie aces mee. 

Na dit weekend gaat Sneek weer aan kop met 8-19, maar Sliedrecht staat twee wedstrijden en slechts één puntje achter. Door de nederlaag zakt Zwolle naar plek 5, Alterno heeft de laatste podiumplek bemachtigd. Onderaan nog steeds Talent Team (8-7), Peelpush (8-6) en Weer (8-5). 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.