Eerste overwinning VC Zwolle 2 in 1A (V)

13 Nov 2017 - Magrietha Top

De dames van VC Zwolle 2 konden dit seizoen voor het eerst juichen na een overwinning op Tjoba. Na zes gespeelde wedstrijden was er voor het eerst een winstpartij. Met deze overwinning krijgt het team meteen weer de nummer 11 van de ranglijst in het vizier. DeVoKo staat op die 11e plaats. Ook dit weekend wonnen ze slechts één set. De overige drie moesten ze laten aan Dash. Daarmee bevestigde de ploeg uit Vorden dat ze mee blijven doen om de bovenste posities. Krekkers blijft koploper door een 3-1 winst op de Bevers. De buren uit Tubbergen herstelden zich keurig van het verlies van vorige week. VCV kreeg geen punt mee. Set-Up '65 dames 2 zette WSV met speels gemak opzij en ook Sudosa-Desto had een gemakkelijke dag, Rivo had weinig in te brengen in Assen.

Na vijf keer treuren was er eindelijk reden voor een glimlach aan de kant van Zwolle 2. Moesten ze de eerste set nog aan Tjoba laten, de overige sets waren ze de bovenliggende partij. Het ging zeker niet zonder slag of stoot, want twee maal was het verschil minimaal, maar de eerste overwinning smaakt vast naar meer!

De dames van Dash speelden geen bijzondere wedstrijd tegen DeVoKo uit Denekamp, maar dit was wel voldoende voor de winst. Volgens de Facebook pagina werd er degelijk gevolleybald aan de kant van Dash en had DeVoKo drie sets lang geen kans op setwinst. Ook de vierde set waren de dames gretig om het bonuspunt binnen te halen. Zelfs zo gretig dat twee speelsters met de hoofden tegen elkaar botsten. Deze klap kwam het team niet meer te boven en zo ging het laatste te verdelen punt naar DeVoKo. Dubbel hoofdpijn voor Dash dus.

Krekkers behoudt de koppositie door met 3-1 te winnen van de Bevers. Krekkers schoot werkelijk uit de startblokken, de eerste set werd ruim gewonnen met 25-14. In de tweede set bood de thuisploeg iets meer tegenstand en in de derde set was er eindelijk setwinst. Krekkers had geen behoefte aan een vijfde set en moet opluchting gevoeld hebben toen in set vier de 25-23 op de borden stond.

Dynamo heeft laten zien niet bij de pakken neer te gaan zitten na de eerste competitienederlaag. Met uitzondering van de tweede set, had VCV niet de illusie dat er iets te halen viel. Dynamo bleef de ploeg uit Varsseveld ruim voor. De tweede set was het wel spannend, maar ook 'lelijke punten' tellen, zo blijkt het uit wedstrijdverslag van Dynamo. "Bij 23-23 was de stand weer gelijk. Eerlijk is eerlijk, vanaf dat moment zat het Dynamo heel erg mee. Met name het laatste punt was technisch gezien niet het meest fraaie wat Dynamo dit seizoen gemaakt heeft."  Maar aan het einde van de competitie heeft niemand het meer over dat technisch minder fraaie punt, de vijf behaalde punten daarentegen...

Set-up '65 dames 2 had het ook op de heupen afgelopen zaterdag. WSV liet via social media nog weten vroeg te gaan trainen op zaterdag om scherp aan te kunnen treden voor de wedstrijd. De training heeft echter geen positief effect gehad, gezien het feit dat er eigenlijk alleen in de tweede set redelijk tegenstand kon worden geboden. De andere sets kwam de ploeg uit Warnsveld niet in de buurt van de 20 puntengrens. Resultaat vijf punten voor Set-up, geen punt voor WSV.

Sudosa-Desto had thuis geen kind aan Rivo. Na een wat aarzelende seizoensstart heeft de ploeg van Mark Afman de boel steeds beter op de rit. Na de knappe overwinning op Dynamo van vorige week, kwam er een passend vervolg. Rivo werd slechts eigenaar van 14, 13, 18 en 17 punten op het scoreformulier.

Zo lijkt de top-5 een klein gaatje te slaan met de overige teams. Het onderlinge verschil bedraagt slechts vier punten. Dan volgt er een hele ruimte middenmoot en zoals gemeld doet VC Zwolle 2 haar uiterste best om de aansluiting met de staart van die middenmoot te vinden. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.