Stuttgart gooit Aachen uit de beker

13 Nov 2017 - Van onze correspondent
@rhf-Ronald Hoogendoorn @rhf-Pim Waslander

In de achtste finales van de Duitse beker waren geen verrassingen te noteren. Ook niet in het duel met acht Nederlandse speelsters op het wedstrijdformulier.

Ladies in Black Aachen was met zelfvertrouwen en snode plannen afgereisd naar Stuttgart. De gasten van trainer/coach Saskia van Hintum hadden bij de ouverture in de competitie in Stuttgart bijna voor een stuntje gezorgd en had vertrouwen geput uit een aantal zeges in de competitie. Maar de regerend bekerkampioen Stuttgart, in de competitie tot nu toe wisselvallig presterend, had zijn lesje geleerd en liet zich niet verrassen in de Scharrena. Aachen begon nog wel goed in de eerste set, vooral dankzij stabiel passen en aanvallen van Nicole Oude Luttikhuis, die net als Britt Bongaerts, Jeanine Stoeten en libero Kirsten Knip een basisplaats had gekregen. Maar onder aanvoering van een sterk blokkerende Femke Stoltenborg en aanvallend belangrijke Deborah van Daelen zette Stuttgart, dat opnieuw geen beroep kon op Nika Daalderop, tegen het eind van de set een tussensprint in die de gasten te machtig was: 25-20.

Stuttgart leek in set 2, ondanks een 4-0 achterstand die in een ruk werd omgezet in 7-4, snel door te drukken door serverend de passer/lopers Oude Luttikhuis en Adams tot fouten te dwingen. Maar op 23-20 leidde ex-Stuttgart diagonaal Frauke Neuhaus de gasten plots op setpoint: 23-24. De ingewisselde Julia Schaefer redde de thuisploeg met twee scherpe services: 26-24. De derde set was daarna een formaliteit. Aachen kwam niet meer onder de servicedruk uit en maakte zelf serverend te veel fouten: 25-16. Deborah van Daelen kwam tot 12 punten, Stoltenborg had er 4. Bij Aachen scoorden Stoeten en Bongaerts 5 keer, Oude Luttikhuis had er 4 en Polder 1.

Stuttgart mag het daardoor in de kwartfinale opnemen bij en tegen het USC Münster van trainer Teun Buijs en speelster Juliet Lohuis. Münster had weinig moeite op bezoek bij de koploper in de tweede Bundesliga noord, Stralsund: 0-3 (16-25, 18-25, 23-25).

Een succesje was er ook voor Han Abbing en zijn team Suhl. Ze moesten het opnemen tegen het eveneens in de competitie ook nog zegeloze Erfurt. De ploeg van Abbing won in eigen huis met 3-1 (25-18, 25-22, 21-25, 25-18) en mag nu in de kwartfinale op bezoek bij Wiesbaden.

Het Dresden van Marrit Jasper en Myrthe Schoot, die rust kreeg en haar plek in de basis afstond aan Michelle Petter, had geen problemen met BBSC Berlin uit de tweede Bundesliga en won in de hoofdstad met duidelijke cijfers: 0-3 (12-25, 16-25, 12-25). In de volgende ronde wacht, weliswaar thuis, een zwaardere kluif met Potsdam.

Het Vilsbiburg van Marlies Wagendorp, dat zich zoals gemeld eerder in de week al had geplaatst, krijgt in de kwartfinale landskampioen Schwerin op bezoek. Vilsbiburg trad vrijdag nog wel aan voor de competitie. Het ging op bezoek bij VCO Berlin en versloeg de Duitse talenten met 3-1 (18-25, 25-19, 25-20, 25-13). Wagendorp kreeg eindelijk eens een basisplaats maar moest deze na de verloren eerste set weer afstaan. Ze kwam tot 2 punten.

 

 

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.