Spaarnestad pakt belangrijk punt in Budel

12 Nov 2017

De dames van Spaarnestad hebben in de uitwedstrijd tegen Ledub in het Brabantse Budel een belangrijk punt meegenomen naar huis. Maar trainer/coach Vera Koenen zat na de wedstrijd toch met zeer gemengde gevoelens.

Als je in de 1e set met fris en fruitig spel een riante voorsprong opbouwt van 19-11 tegen een topploeg als Ledub, dan lijkt setwinst zeer waarschijnlijk. Maar vanaf die stand ging het fout in de Haarlemse passlinie. Tot grote verbazing van de vele meegereisde Haarlemse fans kon de set alsnog met 28-26 worden ingeleverd!

In de volgende twee sets bleef de passlinie van Spaarnestad de achilleshiel en ook blokkerend verliep niet alles naar wens. De thuisploeg profiteerde daar optimaal van en kon via setwinsten van 25-19 en 25-22 een 3-0 voorsprong nemen.

In de volgende set zag het er lange tijd naar uit dat Spaarnestad puntloos huiswaarts zou keren, want Ledub denderde gewoon door. Bij 16-09 leek alles beslist, maar toen kantelde de wedstrijd. De ploeg uit Haarlem vocht voor de laatste kans en won wonderbaarlijk de set met 23-25.

“Dat we zo‘n 4e set nog winnen, is mooi meegenomen en geeft de burger toch weer wat moed”, aldus Koenen na afloop. “Maar er had natuurlijk meer in gezeten. Als we die 1e set winnen, wordt het een geheel ander potje. Maar passend en blokkerend lieten we het gewoon afweten. We moeten de komende weken keihard trainen om ons normale niveau weer te halen”.


(Bron: VC Spaarnestad)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.