Topteams treffen elkaar in Apeldoorn

09 Nov 2017
Mogelijke hoofdrolspelers: Joris Marcelis en Nico Maneschijn. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de achtste ronde van de eredivisie (m) staat voor het eerst een heuse topper op het programma. De nummer twee en drie van de ranglijst, Seesing Personeel Orion en Draisma Dynamo, staan in Apeldoorn tegenover elkaar.

De twee Gelderse topploegen vechten al jarenlang belangrijke gevechten uit en vielen deze eeuw al veelvuldig in de prijzen. Dynamo grossierde in landstitels onder het bewind van trainer Redbad Strikwerda en die staat momenteel aan het roer in Doetinchem. Orion won in de afgelopen jaren ook al eens de landstitel en de beker.

Vorig jaar eindigen deze twee clubs na de play-offs als de nummer 2 (orion) en 3 (Dynamo) van het seizoen. Ook nu bezetten ze deze positie op de ranglijst. Orion verloor tot nu toe één punt, Dynamo liet inmiddels 5 punten liggen. Maar dat zegt allemaal niet zo veel, net als het feit dat de Apeldoorners zaterdag het thuisvoordeel hebben. Veel zal afhangen van de vorm van de twee diagonaalspelers Nico Maneschijn (Dynamo) en Joris Marcelis (Orion).

SV Land Taurus is de favoriet tegen in de eigen sporthal wanneer het Edese VVP wordt ontvangen. De leden van Talentteam Papendal mogen zaterdagavond laat opblijven want ze in Arnhem pas om 21.00 uur tegen Advisie/SSS

Zondag om 16.00 uur staat in Zaanstad het interessante duel tussen de plaatselijke trots en Inter Rijswijk op het programma. Zaanstad heeft na vier wedstrijden al 7 punten en de Zuid-Hollanders pas 4. Maar ook dat zegt niet zo veel.

 

  

 

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.