Topper in Topdivisie (m): VoCASA contra DIO/B

10 Nov 2017
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de Topdivisie (m)staat zaterdag een absolute kraker op het programma. De ploegen in vorm, VoCASA en DIO/B, vechten in een onderling treffen om een plaats bij de eerste twee.

VoCASA is de verrassing van dit seizoen, terwijl DIO/B al jaren in de top van de Topdivisie vertoeft. De vraag is of de ploeg van trainer Gert Veldhuizen echt de stap naar de top kan maken in deze fase. Dat kan het laten zien tegen het stabiele DIO/B van trainer Edwin ten Cate. Beide ploegen wonnen dit seizoen al vijf keer en leden slechts een nederlaag.

Reflex liet zich zaterdag onverwacht verrassen door VCV en zakte naar de vijfde plaats. De ploeg van trainer Henk Gootjes ontvangt het tot nu toe sterk tegenvallende Webton Hengelo. De ploeg van trainer Hans Bruins verloor haar laatste drie wedstrijden en staat op een voor Hengelo ongebruikelijke elfde plaats. Hengelo won alleen van hekkensluiter Compaen en is weer dringend toe aan een zege, maar het getergde Reflex wil haar ongeslagen status in eigen hal behouden.

Cito verkeert in een moeilijke periode en verloor haar laatste vier duels. De ploeg uit Zeist verzamelde nog maar vier punten en ontvangt middenmoter ZVH, dat eveneens nog niet echt overtuigt. De ploeg uit Zevenhuizen kwam de laatste twee weken te kort tegen topploegen, maar lijkt in deze ontmoeting licht in het voordeel.

In de strijd tussen koploper Sliedrecht Sport en hekkensluiter Compaen is de lijstaanvoerder de logische favoriet. Compaen won nog maar vier sets en Sliedrecht verloor vier sets. Normaal gesproken pakt Sliedrecht de overwinning, maar Compaen is dringend toe aan een daverende stunt, want het wacht nog steeds op de eerste zege.

DS en VCV zijn in the winning mood. DS krabbelt naar boven en steeg door drie zeges naar de vierde plaats achter de top drie die enige afstand heeft genomen. VCV zorgde voor een verrassing door favoriet Reflex pootje te lichten en boekte de eerste thuiswinst. DS heeft twee punten meer, maar de ploegen lijken aardig aan elkaar gewaagd te zijn, waardoor het best eens een langdurige strijd kan worden.     

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.