Eredivisie topper tussen Sneek en Zwolle

10 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Na al het Champions League geweld van deze week staat er dit weekend 'gewoon' weer een ronde Eredivisie op het programma. Omdat Sliedrecht zaterdag in Italië de return speelt, is Flynth FAST dit weekend vrij. 

De leukste wedstrijd wordt verwacht in Friesland waar nummer 2 VC Sneek het opneemt tegen nummer 3 Regio Zwolle Volleybal. De Zwolse dames kunnen de tweede plek in de stand niet overnemen, maar zullen bij een overwinning wel meer aansluiting vinden bij Sliedrecht en Sneek. Bij winst voor het team van Petra Groenland kunnen ze de koppositie weer pakken, hoewel Sliedrecht dan wel twee wedstrijden tegoed heeft. 

De rode lantaarn drager VC Weert krijgt zaterdag Eurosped op bezoek. Wordt het voor Weert de zoveelste vijfsetter of kan het dit weekend meer punten in eigen huis houden? Op de ranglijst staat Eurosped drie plekken hoger en de ploeg van Jan Berendsen zal die stand wel eer aan willen doen. Tot nu toe is in de competitie de vijfsetter meer regel dan uitzondering. Daar kan Talent Team over meepraten, afgelopen dinsdag werd er nog een fijne 3-2 overwinning behaald op Alterno. Morgen spelen ze thuis tegen Springendal Set-Up '65. 

Op zondag dit keer maar één wedstrijd en die gaat tussen Peelpush en Coolen-Alterno. Voor Peelpush viel er vorige week weinig te halen tegen Sneek, terwijl de dames uit Apeldoorn een zure nederlaag leden tegen Talent Team. Alterno staat vierde en heeft uitzicht op plek drie met een wedstrijd minder, maar Peelpush zal zich voor eigen publiek ongetwijfeld willen revancheren. 

Sliedrecht zal komende week in ieder geval één wedstrijd inhalen tegen Alterno, die daarmee weer gelijk komt in wedstrijden met de andere teams. Op dinsdag staan de teams tegenover elkaar in Apeldoorn. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.