Vakifbank met één been in groepsfase Champions League

09 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©CEV)

Ook Sloetjes mocht met haar club Vakifbank dinsdag aantreden in de laatste voorronde van de Champions League. In en tegen Minsk werd het 0-3 voor de Turkse club, hoewel daar de laatste set hard voor gewerkt moest worden. 

Met Kelsey Robinson, Zhu Ting, Lonneke Sloetjes en Milena Rasic had Giovanni Guidetti al zijn buitenlandse speelsters in de basis staan. De titelverdediger moest duidelijk nog even wennen, want Minsk pakte meteen een 8-2 voorsprong. Bij de tweede technische time-out was de score echter alweer helemaal opgedraaid en gaat Vakifbank ruim aan de leiding. Uiteindelijk gaat de eerste set gemakkelijk met 17-25 naar de ploeg uit Istanbul, die ook de tweede set niet in de problemen komt (20-25). 

In set drie leidt Vakifbank tot aan de big points en lijkt het een snelle klus te worden voor de dames van Guidetti. Met de hulp van het publiek vecht Minsk zich toch weer terug en komt op 23-21 en vervolgens zelfs op setpoint. Daarna gaan de punten over en weer, maar op 27-27 wordt de bal uitgeserveerd door Minsk en het punt daarna maakt Zhu Ting het met een aanval via het Russische blok af. Daarmee gaat Vakifbank hard op weg naar de groepsfase en hun kans om de titel te verdedigen. Lonneke Sloetjes scoorde 13 punten. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.