Dresden klopt Stuttgart in vijfsetter

09 Nov 2017 - Van onze correspondent
@RHF-Pim Waslander, @RHF-Conny Kurth

In de Bundesliga stonden woensdag twee rivalen tegenover elkaar in het midweekse tv-duel. Dresden en Stuttgart werkten een wisselvallig maar spannend duel af, waarin thuisploeg Dresden uiteindelijk de langste adem had: 3-2.

Dresden eindigde de wedstrijd zoals het die begon: met een overtuigende set. In de eerste en de laatste doorgang kwam Stuttgart niet onder de servicedruk uit van de ploeg van libero Myrthe Schoot en passer/loper Marrit Jasper. Laatstgenoemde maakte met een korte invalbeurt haar rentree na haar zware enkelblessure. Met Deborah van Daelen en Femke Stoltenborg in de basis, vocht Stuttgart zich in set twee terug in de wedstrijd en putte moed uit de 25-20 setzege. In de derde werd die lijn doorgezet en in een spannende slotfase trokken de gasten, waar Nika Daalderop de hele wedstrijd aan de kant bleef, aan het langste eind: 27-25. De vierde set was al even spannend, waarbij Stuttgart een matchpoint niet wist te benutten en dat kwam die ploeg duur te staan. Het verloor de set met 28-26 en voordat de gasten het in de gaten hadden, stond het op de service van Katharina Schwabe (en sterk verdedigen van Schoot) 7-0 voor Dresden en daarmee was het duel feitelijk al gespeeld: 15-5. Stuttgart-aanvoerder Deborah van Daelen werd uitgeroepen tot zilveren MVP, de diagonaal maakte overuren, werd aanvallend 52 keer aangespeeld en scoorde met afstand de meeste punten voor haar team: 21. Dat de gouden MVP terecht kwam bij haar collega aan de andere kant van het net, Piia Korhonen, mocht geen verbazing wekken: zij werd 57 keer aangespeeld en scoorde in totaal 28 keer. Femke Stoltenborg liet 4 punten noteren.

Beker

In de Duitse beker werd ook al een duel gespeeld uit de achtste finales (de overige duels volgen komend weekeinde) en daarin had Rote Raben Vilsbiburg alle moeite om zich op bezoek bij Offenburg uit de tweede Bundesliga te plaatsen voor de kwartfinales: 2-3 (17-25, 25-13, 25-23, 21-25, 11-15). Marlies Wagendorp kreeg een korte invalbeurt bij Vilsbiburg in de tweede set.

  

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.