Tweede zege voor Talent Team in vijfsetter

08 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Gisteravond stond er één wedstrijd in de Eredivisie op het programma, die tussen Talent Team en Coolen-Alterno. De talenten van Papendal konden hun tweede overwinning bijschrijven, maar hadden daar (zoals wel vaker) wel vijf sets voor nodig. 

De eerste twee sets werden precies verdeeld, beide teams pakten een set met 25-18. Die eerste was voor Alterno, daarna was het Talent Team dat aan de goede kant van de streep stond. In set drie leek het verzet van Talent Team gebroken, Alterno kon vlot uitlopen naar een ruime voorsprong en die tot het eind van de set vasthouden. Met 15-25 leken de dames uit Apeldoorn op weg naar een 1-3 overwinning. De meiden uit Arnhem hebben inmiddels al regelmatig laten zien dat ze vechters zijn, dit was alweer de vijfde vijfsetter van het seizoen, en zetten in de vierde set toch een ruime voorsprong op het scorebord. Hoewel Alterno nog wat tegenstribbelde door aan het eind van de set dichterbij te komen, moest er middels 25-22 toch nog een tiebreak gespeeld worden. 

In die vijfde set liet het Talent Team zien dat ze geleerd hebben van al die lange wedstrijden spelen en pakten vlot de winst met 15-9. De tweede overwinning voor het team van Juliën van de Vyver dat met deze twee punten op zak in de stand over Peelpush heen wipt en nu met 7 punten op de 8e plek staat. Alterno neemt een puntje mee naar Apeldoorn en staat nu 4e met 10 punten, maar heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld. Vera Mulder zorgde vandaag voor de punten aan de kant van het Talent Team met 20. Oud speelsters van Talent Team, Eline Timmerman en Kirsten Wessels, waren voor de uitploeg belangrijk met 16 en 17 punten. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.