Conegliano maatje te groot voor dapper Sliedrecht

08 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het is Sliedrecht Sport niet gelukt om een setje af te snoepen van het Italiaanse Conegliano. In drie sets verloor het van de Italiaanse topploeg, maar Sliedrecht kan zeker trots zijn op het vertoonde spel in set 2 en 3. 

Sliedrecht startte met Hullegie, Oosterlaken, Rekar, van Rooijen, Ghijssen-Jans, Thijssen en Reesink in de basis. Conegliano had de druk er meteen op en nam de pass-lijn van Sliedrecht flink onder vuur. Hierdoor stond er binnen no-time een onoverbrugbare achterstand op het scorebord. Fleur Savelkoel komt binnen de lijnen voor Oosterlaken en ook Vossen, die meteen een ace scoort, en Kraaijevanger komen via de dubbele wissel nog in het veld. De taliaanse ploeg wisselt ook flink door en kan uiteindelijk de set simpel met 15-25 naar zich toetrekken. 

Savelkoel mag in set twee blijven staan en bij de gasten mag de Griekse Papafotiou de ballen gaan verdelen. De foutenlast in de service van Conegliano ligt plots veel hoger, waardoor Sliedrecht goed bij kan blijven en zelfs af een toe op een puntje voorsprong kan komen. Toch gaat de set, na een aanval van Kim Hill en een in het net geslagen bal van de Sliedrechtse ploeg, met 23-25 ook naar Conegliano. 

Een kleine achterstand is bij 10-10 weer helemaal goed gemaakt en de Sliedrechtse ploeg doet dit opnieuw na weer een voorsprong voor Conegliano. Op 19-18 heeft Sliedrecht zelfs het voortouw. De goedgevulde tribunes hebben ook nog wel zin in een vierde set en gaan achter hun team staan. Het is Robin de Kruijf die met twee killblocks haar team weer aan de leiding brengt, daarna maakt de ervaren ploeg het met een sterke verdediging en wat slimme balletjes af en gaat de wedstrijd met 0-3 naar Conegliano. 

Conegliano is aanvallend en serverend toch te sterk voor de ploeg van Matt van Wezel die gevochten heeft voor wat ze waard zijn. Het Italiaanse team laat zien dat het opnieuw een hele goede ploeg heeft in de breedte en vast en zeker weer mee gaat doen om de prijzen. Sliedrecht kan tevreden zijn over het vertoonde spel en de vechtlust in de laatste twee sets en kan dit zeker meenemen voor in de competitie, maar ook bij een verder vervolg in Europa als ze hierna waarschijnlijk instromen bij het tweede bekertoernooi (CEV Cup). 

Komende zaterdag, op 11 november, zullen de Sliedrechtse dames natuurlijk nog de return spelen in Italië wat opnieuw een mooi affiche zal worden. De Italiaanse tribunes zitten meestal goed vol en er hangt altijd een uitstekende sfeer. Ook deze wedstrijd kan je thuis volgen op www.laola1.tv. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.