AVV Keistad Heren 1 zet overwinningsreeks voort

07 Nov 2017

Deze zaterdag mochten de mannen van Keistad naar Apeldoorn afreizen om hier een mooi potje volleybal te laten zien tegen VV Alterno. Na een reeks mooie overwinningen ging Keistad daarom ook voor niets minder dan de winst.

De eerste set begon nog niet vlekkeloos aan de kant van Keistad, maar naarmate de set vorderde kwam Keistad steeds beter in het spel. De service en de pass liepen goed waardoor de aanvallers goed bedient konden worden. Ook blokkerend was Keistad erg sterk aan het net. De set werd gewonnen met een stand van 18-25.

Zo goed als het liep aan het eind van de eerste set, zo slecht liep het in de tweede set. Na een serviceserie tegen, halverwege de set, kwam Alterno op voorsprong van 5 punten. Keistad kreeg moeite met de pass en aanvallend kwamen de mannen uit Amersfoort er niet meer door. De achterstand kon niet meer weg gewerkt worden en de set eindigde met 25-16 op het telbord.

De derde set was eigenlijk een kopie van de eerste set. Keistad zat weer lekker in het spel en leek alles onder controle te hebben. De set werd uiteindelijk gewonnen met 14-25. Keistad leek zich weer herpakt te hebben en dit niveau moest doorgezet worden in de vierde set. Helaas liep Keistad vanaf het begin van de set achter de feiten aan. De vierde set was weer een kopie van de tweede set en ging naar VV Alterno met 25-19.

Gebrand om de vijfde set te winnen liep Keistad vanaf het begin van de set constant tegen een achterstand aan van 2 á 3 punten. Ondanks een paar opmerkelijke keuzes van de scheidsrechter kon Keistad de stand weer gelijk trekken bij 11-11. Na een paar slimme aanvallen wist Keistad de set en de overwinning naar zich toe te trekken en werd de vijfde set gewonnen met 13-15.

Met deze overwinning op zak zet Keistad de overwinningsreeks voort. Voor volgende week staat een belangrijke wedstrijd op het programma. Met één puntje voorsprong krijgt Keistad Dynamo H2 op bezoek, de huidige nummer twee. Dit belooft weer een spannende wedstrijd te worden in sporthal Midland.

VV Alterno - AVV Keistad (2-3; 18-25, 25-16, 14-25, 25-19, 13-15)


(Bron: AVV Keistad) 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.