Abelaziz bovenaan topscorerslijst in Italië

07 Nov 2017

Zijn ploeg Milano wint nog niet zo veel, maar Nimir Adelaziz steelt in de Italiaanse Superliga wekelijks de show. De Nederlandse diaonaalspeler, die nog niet zo lang geleden spelverdeler was, staat na zes speelronden boven aan de topscorerslijst.

Abdelaziz was in het afgelopen weekend, tijdens de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Piacenza, goed voor 35 punten. Hij scoorde 24 van zijn 50 aanvallen direct, maakte 8 directe punten met zijn service en liet 3 blokpunten noteren.

Doordat de Nederlander nagenoeg elke week zo productief is, staat hij met 151 punten uit zes wedstrijden bovenaan de ranglijst van topscorers. Gemiddeld helpt hij zijn ploeg aan 6.29 punten per set.

Toch won Milano (met de befaamde trainer Andrea Giani) nog maar twee wedstrijden en is de twaalfde positie op de ranglijst bepaald niet florissant.

Modena, de ploeg van Maarten van Garderen, staat als tweede genoteerd en leed in het afgelopen weekend de eerste nederlaag. Ondanks de inbreng van invaller Van Garderen verloor Modena voor eigen publiek van regerend kampioen Civitanova (1-3).

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.