Apollo 8 H1 vergeet set te winnen

07 Nov 2017

Afgelopen zaterdag stond onze wedstrijd in en bij Dynamo Apeldoorn op het programma. De laatste weken bleef onze Tobias pijnvrij tijdens de training waardoor we met een volledige selectie afreisden richting Apeldoorn. Rob Sauer kon door rugklachten dan weliswaar niet meedoen. Met 10 spelers was er in ieder geval voldoende keuze.

Dat afreizen bleek al een hele uitdaging, Rob en Robbin die zich per auto verplaatsden waren ruimschoots op tijd in de kantine. Ongeveer 20 minuten later nog geen enkel spoor van onze collega spelers. Ze hadden in een ‘Coop supermarkt gestaan die niet open was omdat hij verbouwd werd’, ja beste lezers, u leest het echt goed of anders leest u bovenstaande zin nog een keer rustig. Ze waren iets lekkers voor de terugweg vergeten. Echter beweerden ze bij aankomst al geruime tijd aanwezig te zijn, alleen aan de overkant van de inmense hal, want dat is het echt. Echter is daar de fietsbaan en geen dynamo café. Goed, uiteindelijk vonden we elkaar en hebben we zoals een hechte selectie betaamd gezellig samen omgekleed en wat strategische zaken doorlopen.

Al vrij snel werd duidelijk dat dit Dynamo best wel kon volleyballen. Maar tijdens de eerste set (met als basis Tijmen, Jasper, Martijn, Mark-Willem, Mulder, Smienk en Robbin) bleken wij te beschikken over een prima instelling en verplaatste de score zich van 6-3 naar 12-10 alwaar de spreekwoordelijke klad erin kwam. We kregen volgens mij de indruk dat we best wel kunnen volleyballen. En dat klopt. Alleen de tegenstander kreeg teveel verdedigbare ballen + een mindere pass en er staat uiteindelijk 25-21 voor Dynamo op het bord.

Eigenlijk tekende dit beeld zich iedere set ongeveer gelijk aan. Soms liep Dynamo iets weg maar echte series bleven uit. Het leek alsof wij niet durfden te winnen, dat zullen we toch echt moeten veranderen.

Ook de laatste set waarin het een gelijkopgaande strijd werd, kende op het laatste moment 1 serve serie waardoor ook deze set verloren ging. Jammer! Zeker niet weg gespeeld maar ook geen punten en dat is jammer!

Volgende week thuis de streek derby tegen Set Up met onze good old Jelle Clemens in de ploeg. Hopelijk zien we jullie dan! We kunnen de support goed gebruiken. 


(Bron: Apollo 8)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.