Champions League finalist VS landskampioen Eredivisie

07 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©CEV)

Vanavond speelt de verliezend finalist van de Champions League van vorig jaar in sporthal 'De Basis' tegen landskampioen Sliedrecht Sport. Om 19.00 gaat het los en hoopt Sliedrecht op een stunt tegen het sterke Conegliano. 

Het was al een sprookje voor de ploeg van Matt van Wezel toen ze bij hun debuut in de Champions League tegen Asterix Avo Beveren de volgende ronde bereikten en dat sprookje wordt alleen maar mooier met een affiche tegen topploeg Imoco Volley Conegliano. Hoewel de kans niet groot lijkt dat de Sliedrechtse club doorgaat naar de groepsfase zal het zich zeker niet gewonnen geven en het eigen publiek een echte wedstrijd willen laten zien. De koploper van de huidige Eredivisie heeft nog geen wedstrijd verloren dit seizoen en zit in een flow. Wanneer deze lijn doorgetrokken wordt, kan het wel is een hele mooie avond gaan worden. 

Tegenvallers voor Conegliano
Nadat Megan Easy al flink geblesseerd raakte en niet meer inzetbaar is dit seizoen lijkt ook Raphaela Folie die ontmoeting met Sliedrecht te moeten missen. De midspeelster en Italiaans international, die kan rekenen op een basisplaats, speelde afgelopen weekend niet door een blessure en de goed geïnformeerde site WorldofVolley.com zegt dat ze minstens tien dagen vanaf de zijlijn toe zal moeten kijken. 

Ondanks deze twee tegenvallers kan Conegliano alsnog een indrukwekkend team opstellen. De ploeg heeft speelsters uit veel verschillende landen die allemaal international zijn. De Amerikaanse Kimberly Hill, die vorig jaar nog bij Vakifbank speelde, de Poolse aanvoerster en spelverdeelster Joanna Wolosz, de sterke Kroatische Samantha Fabris, de Mexicaanse powerhitter Samantha Bricio en natuurlijk onze eigen Robin de Kruijf. Daarnaast beschikt het team van coach Santarelli ook nog over meerdere Italiaanse internationals, zoals de eerder genoemde Folie, de vlugge libero Monica de Gennaro, midspeelster Danesi en diagonaal Melandri. 

Wedstrijd volgen
Via www.volleybal.nl/tickets kan je nog steeds kaartjes kopen voor deze unieke wedstrijd. Ook wordt de wedstrijd weer live uitgezonden via de website www.laola1.tv. Via die site kun je ook de wedstrijd in Italië volgen op zaterdag 11 november. Wil je nog wat meer weten van tegenstander Conegliano? Hieronder de samenvatting van de competitie wedstrijd van dit weekend.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.