Zaanstad weggespeeld door SSS

06 Nov 2017

Zaterdag stond de laatste wedstrijd in een reeks van vijf binnen twee weken op het programma. We reisden naar Barneveld om het op te nemen tegen SSS. Na twee uitwedstrijden met veel strijd op de zaterdagen en twee 3-0 overwinningen thuis op de woensdagen hadden we het gevoel dat er ook tegen SSS wel wat te halen zou zijn. Op de ranglijst stonden ze ook maar iets boven ons. We vergisten ons lelijk.

Na een wat kortere voorbereiding door een onverwachte file begonnen we met Lesley, Lars, Ferdy, Erwin, Daniël, Robin en Frank. Voor we het goed en wel doorhadden stond het 8-1 in ons nadeel, waarbij alleen Ferdy met een doortikbal had gescoord en alle aanvallers die in het veld stonden al een keer waren afgeblokt. SSS is een team met machtige blokkeerders, maar dit ging wel erg snel. Daniël kon nog een kleine serie maken, waardoor de voorsprong iets terugliep, maar in de rest van de set konden we geen vuist maken. Het werd 25-17 voor SSS.

We besloten de basis een nieuwe kans te geven in de hoop dat we wat beter leerden omgaan met het sterke blok. Het begin leek daar ook nog wel een beetje op, maar niet veel later ging echt alles mis. De setstand werd 25-12, waarmee we waarschijnlijk een negatief record hebben gevestigd.

In de derde set met Joris en Joris erin voor een sprankje nieuwe hoop. We kwamen op 1-0 voorsprong en hielden dat 3 punten vol. Daarna ging het rap naar 8-3 achter en was het alweer gespeeld. In het vervolg noteerden we zelf nog een paar blocks, maar dat kon niet voorkomen dat het 25-18 werd.

Een bittere pil na een serie leuke wedstrijden. In de eerste plaats geheel verdiend door het oppermachtig spelende SSS. Daarnaast hadden wij misschien iets teveel het idee dat we wel weer even een mooie pot konden spelen. Daardoor kwam de overmacht van SSS dubbel aan en was er vooral frustratie in het team.

Nu we weer even weten hoe de verhoudingen zijn gaan we een normale trainingsweek in om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen Inter Rijswijk, aanstaande zondag om 16 uur. Rijswijk is een wisselvallig team, waar we al een paar keer tegen speelden in de voorbereiding. Toen waren ze echter nooit compleet, dus we weten nog niet wat ze echt kunnen. Hopelijk kunnen we zondag weer op veel steun rekenen van onze supporters.


(Bron: VV Zaanstad)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.