Spannende pot tegen TT Papendal eindigt in 2-3

06 Nov 2017

VV Prins speelde gisteren een spannende en slopende wedstrijd tegen het jonge Talent Team uit Arnhem. Het startte de wedstrijd vol overtuiging en kwam op een 16-6 voorsprong in de eerste set. VV Prins speelde creatief dankzij fantastische spelverdeling door Kling, die de Arnhemse blokkering voortdurend op het verkeerde been wist te zetten. Zowel de eerste-tempoaanval als de vleugels konden daardoor gemakkelijk en spectaculair scoren, waarbij Van Wijk liet zien waartoe hij in goeden doen in staat is, en ook de eerste-tempoaanval op het midden met Wijsman goede zaken deed. Tegelijkertijd was het team superscherp in de verdediging.

In deze eerste fase domineerde VV Prins compleet en het pleit voor de jonge Arnhemse ploeg dat zij ondanks deze dramatische stand niet opgaven. Met een goede serviceserie van Tuinstra kwam TT Papendal terug tot een score van 16-11 en werd het veel meer een wedstrijd. Er ontstonden lange spannende rally’s waarin beide teams voor elke bal gingen en van ver buiten de boarding ballen wisten op te vissen.

Toen de voorsprong van VV Prins was geslonken tot 20-18 besloot coach Martinovic tot een spelverdelerwissel en met mooie snelle sets van de hand van Kottink op Ogink leek er bij een stand van 22-18 en 23-20 nog altijd geen vuiltje aan de lucht. Niets bleek echter minder waar; TT Papendal bewaarde de rust en passte goed, waardoor spelverdeler Held de lange Van der Ent op het midden uitstekend in stelling kon brengen (23-24).

Daarna volgde een zenuwslopende fase, waarin beide teams prima bleven spelen en de side-out steeds bleven winnen.
Talentteam bleef daarbij voortdurend in the lead (11 setballen), maar VV Prins hield het hoofd koel. Ondanks geweldige servicedruk bleef de passlijn onder aanvoering van Ottevanger overeind, en met prachtige gedurfde aanvallen van Van Solkema, Ogink en Wijsman werd elke keer de setbal teruggevorderd. Met een prima blok was het uiteindelijk toch Talentteam Papendal dat voor de eindstand van 34-36 zorgde.

VV Prins slaagde erin om, ondanks de desillusie van set 1, fris en vastbesloten aan de start van set 2 te staan. Met Zwanenburg op de plaats van Van Wijk kwam er nieuwe energie in het team en VV Prins speelde opnieuw creatief en evenwichtig. TT Papendal bleef goed langszij totdat met slimme aanvallen van Ogink en Kooiman een kleine voorsprong ontstond (18-14). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en het was Zwanenburg die met 3 goede services op rij de set wist af te ronden (25-17).

In set 3 kwam VV Prins opnieuw goed uit de startblokken, maar ook Talentteam Papendal bleek nog altijd vastbesloten de wedstrijd naar eigen hand te zetten. Geweldige spectaculaire aanvallen van Ogink en Van Solkema, die in deze fase met veel kunst en vliegwerk scoorden, in combinatie met goed verdedigend werk in zowel de passing als de blokdekking maakten dat VV Prins goed in evenwicht was met een eveneens goed spelend Papendal (12-13).
Daarna leek de focus van VV Prins wat af te nemen: er waren meer eigen fouten en misverstanden waardoor Papendal wat uitliep. Met timeouts en wissels werd door coach Martinovic de oplossing niet gevonden.

De Arnhemmers hielden hun goede spel en hun voorsprong vast en wonnen met 21-25.

In set 4 begon VV Prins weer goed, met onder andere een geweldige redding van Ottevanger die werd beloond met een snoeiharde score van Zwanenburg. Ook de blokkering kreeg in deze fase meer vat op de gevarieerde aanval van Papendal. Opnieuw ging het gelijk op (11-11) waarna een goede serie van Kooiman (scorend en serverend) leidde tot een stand van 15-12. Opnieuw was het Tuinstra die met zijn geweldige service de gelijkstand op 16-16 wist te bereiken. Aces van Kling en Van Wijk, en ook van de geblesseerde Van de Ven – die een aantal keren voor de service werd ingezet en dat uitstekend deed- een ongelooflijk knappe reddingen van Ottevanger in combinatie met goede aanvallen van Kooiman en Ogink, brachten VV Prins echter weer op voorsprong. Van Wijk kon op 25-21 de set afmaken om daarmee een vijfde set af te dwingen.

In set 5 leek VV Prins met overmacht te beginnen; fijne services van Ogink en een prachtige eerste-tempobal achterover op Kooiman lieten zien hoe  goed het team van VV Prins inmiddels op elkaar is ingespeeld. Het was echter opnieuw de service van Tuinman die VV Prins onder druk zette, waardoor meer voorspelbare ballen moesten worden gespeeld. Met een ace van Benne en goed, oplettend spel aan het net van Arnhemse zijde leidde tot de kantwissel op 5-8. TT Team bleek in deze fase net iets scherper dan VV Prins, met een hoofdrol voor de goed blokkerende en gemakkelijk scorende Van der Ent op het midden.
Papendal bouwde gestaag de voorsprong uit en slaagde erin op 11-15 de wedstrijd uit te maken en twee wedstrijdpunten uit Ede mee te nemen.


(Bron: Vallei Volleybal Prins)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.