Zaanstad mannen starten zonder setwinst

10 Oct 2017

Eindelijk mocht Zaanstad heren-1 zaterdag voor de punten gaan spelen in de eredivisie. Helaas niet met een volledig fitte selectie, want Ronald en Kjeld zijn nog niet inzetbaar. Joris Burger is daarom vast aan het team toegevoegd en Robin Ottenhof kon gelukkig als reserve midden meedoen.

In de zaal waren al heel wat verbeteringen zichtbaar ten opzichte van vorig jaar, zoals een goede muziekinstallatie en fanklappers / blokborden. RTV Noord-Holland was er ook en de Nevobo stuurt ook een flinke delegatie van officials. Het was dan ook een drukte van belang naast het speelveld. Tegenstander was Draisma Dynamo, een team van formaat dat vorig jaar derde werd en dit jaar ook als top drie kandidaat wordt gezien. Voor ons vooral een mooie mogelijkheid om te kijken waar we staan.

We begonnen met Ferdy, Erwin, Lesley, Lars, Marijn, Daniël en Frank. De servicedruk van Dynamo was direct hoog, waardoor we een paar punten achter kwamen. Van daaruit begon het wel een beetje te draaien en we lieten Dynamo niet direct verder uitlopen. Helaas gebeurde er al snel een ongelukje, want ineens stond Marijn met een sterk bebloede hand bij de zijlijn. Hij bleek een diepe wond tussen zijn vingers te hebben en kon duidelijk niet verder spelen. Robin (vorig jaar nog jeugdspeler) moest zo toch wel erg snel zijn debuut maken. De rest van de set haakten we redelijk aan, maar te weinig om Dynamo problemen te bezorgen. Setstand: 19-25.

Ook de tweede set begonnen we met een achterstand, maar daarna kregen we wat grip op de aanval van Dynamo. Helaas was onze eigen pass erg wisselvallig, waardoor we te veel punten weggaven zonder echt gevaarlijk te worden. Ook de dubbele wissel waarbij Joris en Joris het veld in kwamen kon de druk niet voldoende verhogen. De uitslag werd opnieuw 19-25.

Nieuwe ronde nieuwe kansen dachten we toen we aan de derde set begonnen, maar helaas hadden we de pass nog altijd niet op orde. Zo was de start net zo matig als in de eerdere sets. Ditmaal lukt het ook niet om aan te haken. Halverwege de set kwam Joris Burger en nog in voor Lesley, maar toen was de strijd eigenlijk al gestreden. Alleen Daniël maakte nog een paar fraaie aanvalspunten, al kwam ons totaal niet verder dan 16.

Al met al niet de opening die we graag hadden gewild, want het had wel een wat mooiere strijd mogen worden. Er zaten wel goede dingen in, zoals blokkering, spelverdeling en goed aanvalswerk van Lars, maar serverend en passend waren we ondermaats. Verder was het uitvallen van Marijn een flinke domper, die eindigde de avond met vijf hechtingen en is waarschijnlijk de komende twee weken niet inzetbaar. Maar goed, we bouwen intussen gewoon verder om een stabiel niveau te bereiken. Volgende week komt het Talent Team op bezoek.


Reportage via RTV Noord Holland: https://youtu.be/NWGeFqcbPOA

(persbericht: VV Zaanstad / foto: Eric Visch)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.