Eerste divisie B begint vorm aan te nemen

10 Oct 2017 - Rolan de Visser

In de derde speelronde stond de eerste topper op het programma. VCN mocht in eigen Oostgaarde aantreden tegen de reserves van Zaanstad. Dat het slechts een topper op papier was, blijkt wel: 4-0 voor VCN en slechts 59 gescoorde punten voor de Noord-Hollanders.

De wedstrijdvoorbereiding van Zaanstad bleek allesbehalve ideaal: Naast het ontbreken van tweederde van de passlijn, mochten de Zaankanters achter aansluiten in de file, waardoor pas laat in sporthal Oostgaarde werd gearriveerd. VCN had Zaanstad in een houdgreep, slechts eenmaal haalde Zaanstad de 20. Driemaal werd deze grens niet bereikt.

Naast deze wedstrijd, werden er nog vijf potjes gespeeld. Inter Rijswijk had vijf sets nodig om van Skunk te winnen. Ondanks dat, doet de Rijswijkse promovendus het naar behoren en schaart zich op drie punten achter koploper VCN. Het gepromoveerde Skunk daarentegen pakte zijn eerste punten van het seizoen en moet het doen met een voorlaatste plaats. VC Krimpen gaf een 2-1 voorsprong weg tegen de jongens van Sliedrecht Sport 2.
VV Utrecht ging in de Galgenwaard met een 3-2 overwinning aan de haal tegen Velo, waar zij eerst nog met 1-2 achterstonden. De vierde set ging maar nipt met 26-24 naar de Domstedelingen, waarna het Wateringse verzet gebroken was.
VC Voerendaal had maar weinig moeite met de mannen van Taurus. In de Joffer werd alleen de tweede set spannend, 27-25. De andere sets werden clean uitgespeeld door de Limburgers.
Tenslotte won Next Volley Dordrecht met 3-1 van Peelpush, waardoor de Dordtenaren de rug rechten na het verlies aan het begin van het seizoen.

Aankomend weekend mag Sliedrecht Sport aantreden in de Basis tegen VV Utrecht. En ook gaan we zien of Zaanstad zich kan revancheren tegen de Rijswijkse equipe? Belangrijke pot onderin is de wedstrijd tussen Taurus en VC Krimpen. Tevens is dit een weerzien van Houtense spelverdeler Sven Spruijt met zijn oude club. Velo zal Next Volley Dordrecht ontvangen, terwijl Skunk en VC Voerendaal om de punten gaan strijden. En kan VCN op bezoek bij Peelpush nog steeds zonder setverlies blijven?Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.