Sliedrecht Sport is eerste koploper in Eredivisie

09 Oct 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het eerste eredivisieweekend bij de dames zit er op en de naam van de Supercup winnaar prijkt meteen bovenaan de lijst. Op zondag werden er twee spannende vijfsetters gespeeld. 

De eerste wedstrijd die dit weekend gespeeld werd, was tussen Talent Team Papendal en Regio Zwolle Volleybal. De dames uit Zwolle hadden al aangegeven dit jaar hoog mee te willen draaien en onderstreepten dit gelijk met een overwinning. Hoewel de jonge talenten de eerste set nog wisten te winnen, vooral met goede service-druk, gingen de volgende drie sets naar Zwolle. 

Sliedrecht Sport had geen kind aan VC Weert wat geen enkele set bij de 20 punten kwam. Aan de hand van Carlijn Ghijssen-Jans en Lea van Rooijen, die beiden 10 punten noteerden, was de winst overtuigend voor de Sliedrechtste ploeg (19-25, 14-25 en 17-25). 

Eurosped had tegen Coolen-Alterno een flitsende start en vloog voorbij de thuisploeg. Met 12-25 leek er voor Coolen-Alterno een afgang aan te komen, maar niets was minder waar. Eurosped kon na die eerste set geen vuist meer maken en moest het initiatief aan het team uit Apeldoorn laten. Voor Coolen-Alterno was nieuwe aanwinst Kirsten Wessels met 15 punten meteen belangrijk, wat uiteindelijk met 3-1 de wedstrijd pakte. 

Op zondag werd er een vijfsetter gespeeld tussen Peelpush en Springendal Set-Up '65. De eerste set ging naar de uitspelende ploeg, de twee daaropvolgende sets waren voor Peelpush. Set-Up '65 kon de stand nog gelijk trekken, maar moest de vijfde set met 15-11 aan Peelpush laten. Een statistiek die opviel, was van spelverdeelster Inge Molendijk die weer terug is bij haar oude club. Ze scoorde maar liefst 14 punten, daarbij zaten ook 4 punten uit blokkering. 

Flynth FAST en VC Sneek maakten er een aantrekkelijke strijd van in Gennep. De eerste set was meteen een spannende, die ondanks een aantal setpoints voor Sneek toch naar de thuisploeg ging. De dames uit Friesland rechtten de rug en grepen de volgende twee sets, maar konden de vierde set niet naar zich toe trekken. De vijfde set was tot 10-10 spannend, daarna schakelde Sneek een tandje bij en sleepte de wedstrijd met 10-15 naar zich toe. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.