Geen Nederlands succes in Duitse Supercup

09 Oct 2017 - Van onze correspondent
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De strijd om de Duitse Supercup heeft geen Nederlands succes opgeleverd. In de TUI Arena in Hannover bleken VfB Friedrichshafen (mannen) en Schweriner SC (vrouwen) te sterk voor respectievelijk Recycling Berlin en Allianz MTV Stuttgart.

Bij de vrouwen kon bekerwinnaar Stuttgart, de ploeg van het Nederlandse trio Deborah van Daelen, Femke Stoltenborg en Nika Daalderop, geen moment een vuist maken tegen de landskampioen van afgelopen seizoen, Schweriner SC. In de eerste twee sets werd Stuttgart, waar Van Daelen en Stoltenborg een basisplek hadden gekregen, kansloos afgeserveerd: 25-17 en 25-14. In de derde set mocht Stuttgart, waar Nika Daalderop halverwege de tweede set binnen de lijnen was gekomen en mocht blijven staan, even een kleine voorsprong koesteren maar Schwerin kwam al weer snel langszij en voorbij: 25-18 en dus 3-0.

Bij de mannen was het aanvankelijk wat spannender. Zonder Daan van Haarlem in de basis (de Nederlandse spelverdeler werd slechts een korte invalbeurt eind tweede set gegund) won kampioen Berlin de eerste set nipt (25-23) maar daarna was bekerwinnaar en titelverdediger Friedrichshafen met veel servicedruk de baas: 18-25, 18-25, 19-25.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.