Twentse ploegen domineren in 1A (v)

08 Oct 2017 - Magrietha Top
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De resultaten van de Twentse ploegen in de eerste divisie A zijn meer dan uitstekend te noemen aan het begin van de competitie. Met trotse koploper Dynamo, achtervolger Krekkers en op de vierde positie Set-Up '65 heeft Twente het overwicht in de top. En al deze ploegen deden ook deze competitieronde goede zaken door allen vier punten bij de schrijven. Slachtoffers van deze overwinningen waren respectievelijk DeVoKo, VC Zwolle II en Sudosa-Desto. De Achterhoekse Derby werd gewonnen door Dash en de Bevers wist de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen te winnen. 

Koploper Dynamo Tubbergen hoefde niet ver te reizen voor de uitwedstrijd in Denekamp. Het werd een derby waarbij het niveau zeker niet altijd stabiel was, maar na een 3-0 voorsprong wist Dynamo in ieder geval zeker dat de wedstrijd gewonnen zou worden. DeVoKo knokte en dat zorgde voor het laatste punt in de vierde set. Dat ene wedstrijdpunt zal de pijn van het wedstrijdverlies iets verzacht hebben. Een weekje extra aan de top voor Dynamo dus, DeVoKo moet het voorlopig doen met een plaats in de middenmoot. 

Nummer twee Krekkers ging op bezoek in Zwolle. Hier een vergelijkbaar wedstrijdbeeld. De bovenliggende partij zorgde voor een 3-0 voorsprong en de thuisploeg wist de eer te redden door de laatste set winnend af te sluiten. Ondanks de winst in de laatste set, blijft Zwolle door de derde nederlaag van het seizoen in het bezit van de rode lantaarn.

Set-Up '65 speelde een goede wedstrijd tegen Sudosa-Desto. De tweede set werd verloren, maar de overige sets werden met ruimte cijfers gewonnen. Een verdiende overwinning door met veel servicedruk en aanvalsgeweld te spelen. Hier hadden de dames uit Assen het grootste gedeelte van de wedstrijd geen antwoord op. De druk was gedurende de wedstrijd fors en daardoor was de foutenlast aan de kant van Sudosa-Desto te hoog om ook maar een moment aanspraak te maken op de overwinning. Een verdienste van de thuisploeg dus!  

In Vorden wist Dash de buren uit Warnsveld te verslaan met 3-1. Kwam WSV nog het beste uit de startblokken, het vervolg was voor Dash. Een knappe overwinning en als dat ook nog in een derby gebeurt, voelt dat natuurlijk extra goed. WSV zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder de ervaren Louise Schrijvers. Zij raakte vorige week ernstig geblesseerd aan haar knie en zal, na een inmiddels ingeplande operatie, minimaal zes maanden moeten revalideren. Een behoorlijke tegenvaller zo aan het begin van het seizoen dus, het team zal er alles aan moeten doen om dit verlies op te vangen.

De Bevers kon voor het eerst dit seizoen juichend van het veld stappen. VCV werd met 3-1 verslagen. Opvallend genoeg was de set die VCV wist te winnen heel overtuigend met 25-12. Dit niveau was slechts van korte duur, want de volgende set was met 25-15 heel duidelijk voor de Bevers. De vierde set was spannender, maar de thuisploeg was toch het eerste bij de 25 punten. Door deze overwinning wordt de Bevers meteen koploper van het rechter rijtje. 

Tjoba en Rivo waren deze ronde speelvrij.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.