Reflex neemt koppositie over van Olhaco

08 Oct 2017 - Reinier de Boer

De mannen van Olhaco staan weer met beide benen op de grond. De ploeg heeft twee weken van de verrassende koppositie kunnen genieten, maar VoCASA bracht de Hoogeveners de eerste nederlaag van het seizoen toe (3-1). Debutant Reflex nam de koppositie over door een overwinning op Tilburg en is nog de enige ploeg in de Topdivisie, die nog ongeslagen is.

Olhaco zakte naar de tweede plaats en Sliedrecht Sport, DIO/B en VoCASA kwamen op gelijke hoogte met de Hoogeveners. Tot teleurstelling van Olhaco-trainer Dennis Luider kon zijn ploeg tegen VoCASA niet het niveau van de afgelopen twee wedstrijden evenaren. ‘We misten de scherpte. Enkele aanvallers zaten niet lekker in de wedstrijd en hebben wel kansen gehad, maar op die momenten waren we te slordig. Ik moet wel zeggen dat VoCASA een veel betere ploeg heeft dan vorig seizoen. In het begin konden we VoCASA door middel van onze service nog redelijk onder druk houden, maar later in de wedstrijd kregen we steeds meer moeite met hun opslag. Een zege zat er nooit in, maar we hadden wel een extra puntje verdiend.’

De nieuwe koploper is Reflex uit Kampen dat met vrij duidelijke cijfers van het stroef startende Volley Tilburg won (3-0). Alleen in de derde set was Tilburg dichtbij setwinst, maar in de eerste twee sets was Reflex duidelijk te sterk. Tilburg kent zodoende een moeizame seizoenstart met twee nederlagen en een overwinning op Cito.

DIO/B herstelde zich van de nederlaag bij Olhaco en had na de eerste verloren set weinig moeite met promovendus VCV: (3-1). Sliedrecht Sport schaarde zich ook bij de ploegen met zes punten door een vrij eenvoudige overwinning op Cito (1-3). DS pakte de eerste overwinning van het seizoen en won afgetekend van Compaen dat een zwakke start kent en nog steeds wacht op het eerste punt (3-). ZVH boekte de tweede zege op rij en versloeg Hengelo(3-1). Na de nederlaag op de eerste wedstrijddag lijkt ZVH een ploeg te zijn waar rekening mee gehouden dient te worden.  

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.