Goed weekend voor Oranje vrouwen

10 Sep 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het was een succesvol weekend voor de Oranje dames, gisteren en vandaag werd er in de aanloop naar het EK geoefend tegen Duitsland. Beide wedstrijden werden een overwinning voor Nederland, gisteren in Groningen was het 3-0 en vandaag in Zwolle 3-2. 

Jamie Morrison stuurde grotendeels een andere basis het veld in ten opzichte van gisteren. Stoltenborg, Plak (dit keer op diagonaal), Buijs, Daalderop, de Kruijf, Beliën en Knip begonnen aan de wedstrijd. Ter ere van het 70-jarig bestaan van de Nevobo speelde het team vandaag in speciale retroshirts. De eerste twee sets domineren de Nederlandse dames. Met een sterk blok en een goede verdediging staat er al heel snel een 2-0 in sets voor Nederland op het scorebord. 

Duitsland komt terug
Er lijkt niks aan de hand als Oranje in de derde set een 16-12 voorsprong neemt. Hierna komt Duitsland beter in de wedstrijd en vecht zich terug. De passing bij Nederland loopt niet en Duitsland profiteert. Met 23-25 gaat de derde set verloren. 

Met veel zelfvertrouwen starten de Duitse dames aan de vierde set. Ze pakken een ruime voorsprong en geven die niet meer weg. Een vijfde set moet de beslissing brengen. 

Oranje weer bij de les
In de vijfde set stelt Nederland orde op zaken en laten ze er geen gras over groeien dat ze ook het tweede duel tegen Duitsland graag willen. Het is uiteindelijk Celeste Plak die op 14-7 het laatste punt binnenslaat.

Ook volgend weekend spelen de dames in Nederland, dan is Polen de tegenstander. Op vrijdag wordt er in Amsterdam gespeeld, op zaterdag is de wedstrijd in Sliedrecht. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.