Twee keer Nederland - Duitsland dit weekend

09 Sep 2017 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat in september plaatsvindt, spelen de Oranje dames dit weekend twee oefenwedstrijden tegen Duitsland. Vandaag is de wedstrijd in Martiniplaza, Groningen en morgen wordt er in Zwolle gespeeld. 

Het zal voor een aantal speelsters van Nederland een weerzien zijn met teamgenoten en tegenstanders uit de Duitse competitie. Onder andere Myrthe Schoot, Nika Daalderop, Kirsten Knip en Femke Stoltenborg speelden afgelopen seizoen in de Duitse Bundesliga en zullen veel bekende gezichten zien. Het Duitse team bestaat ook voor het overgrote deel uit speelsters die in de Duitste competitie spelen. 

Resultaten op EK
in 2015 was het Nederland dat in eigen land in de finale stond en uiteindelijk door Rusland verslagen werd. Het EK daarvoor, in 2013, was het Duitsland dat achter de Russische dames het zilver pakte. Ook in 2011 was er een tweede plek voor Duitsland, toen achter Servië. Beide medailles werden gehaald onder leiding van Giovanni Guidetti, die vanaf 2006 bondscoach was van het Duitse team voordat hij in 2015 overstapte naar de Nederlandse dames. 

Selectie Nederland

Na het succesvolle WKK in Rotterdam heeft Jamie Morrison zijn team op één plek gewijzigd. Tessa Polder keert weer terug bij de selectie en Britt Bongaerts zit er niet meer bij. Dat betekent dat Laura Dijkema weer fit is.

Livestream
De wedstrijd in Zwolle is uitverkocht, voor de wedstrijd in Groningen zijn er nog kaarten beschikbaar. Kun je er niet bij zijn, maar wil je de wedstrijd wel volgen? Via de Facebook pagina van de Volleybaldames kun je de wedstrijd live bekijken. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.