Sliedrecht Sport H2 is de voorbereiding gestart

05 Sep 2017

Vanaf 1 augustus zijn de trainingen gestart. De eerste paar weken nog in de combinatie met Heren 1 en 3, maar sinds 2 weken zijn we compleet en zijn we officieel gestart in de net geopende hal “De Basis”.

Als eerste stond het jaarlijkse KroonVisser-toernooi weer op het programma. Een fantastische opkomst met 19 (!!) ere- top- en 1e divisie teams. Heren 1 trapte al vroeg af, waar er al een aantal jongens van ons konden opwarmen. In het avond gedeelte mocht heren 2 dan zijn eerste wedstrijd-minuten maken. Om 16.00 teambespreking, waar we de afspraken over komend seizoen vastlegden, 17.00 een lekkere pastamaaltijd en 18.00 de focus vol op volleybal!

Om 19.00 stipt trapten we af tegen Topdivisionist Compaen, waarbij de opdracht nog redelijk vrij was. Met inzet spelen, wennen aan elkaar en vooral plezier en volleybal uitstralen.
Goed serveerwerk van Rick, mooi en rustig aanvallend spel van Jorren zorgden voor een goede stabiele rechterkant van het veld. Passend werden er al snel de afspraken goed doorgesproken en halverwege de wedstrijd kreeg de passlijn onder aanvoering van De Mart grip op de floaters van Compaen. Jeffrey en Gert-Jan hadden de middenmannen volledig in de tang.
De eerste setwinst was een feit. In de tweede set werd er iets gas teruggenomen, maar bij vlagen konden we al prima zien, waartoe dit team in staat wordt geacht.

Direct daarna was het de beurt aan Dynamo 2, een soortgelijk team van een mix van ervaring en talent, wat al jaren op topdivisie/eerste divisie niveau acteert. Serverend viel de druk wat weg bij Sliedrecht Sport en Robert was vergeten zijn boek over Macroecomonomiomoie weg te leggen.
Gelukkig werd er snel onder aanvoering van ditmaal de linkerkant het niveau weer wat opgekrikt.
Robert herstelde zich prima, Luke was een plaag voor de Apeldoornse blokkering en Eric was toch wel tevreden na afloop. 2-0 verlies van een team dat beter en verder is op dit moment.

Tot slot Inter Rijswijk. Wat eentonig, maar ook zij teren op oude rotten, aangevuld met jeugdig elan. Hierdoor speelde we zeker 3 leuke potjes! Mooi om te zien dat oud Sliedrecht Sporter Sebastiaan Bakker nog altijd vol met midden mee springt en kan blokkeren! En dat hij nog altijd bloed fanatiek is… Joël was ongrijpbaar en maakte flink wat handjes uut in zijn aanval. Glen nam het voortouw en vloog ouderwets zijn ballen erin. De afwisseling tussen Rick en Robert was in deze wedstrijd goed te zien. Door de rust bij Robert, die loepzuivere sets afleverde om 21.30 ’s avonds zorgden voor een verdiende setwinst.

Al met al een nuttige eerste dag, waarbij er een goede stap naar een hecht team is genomen. Van daaruit gaan de jonge mannen zich heel hard ontwikkelen, dat weet ik zeker.

Status van het team na voorbereiding week 1:
Serveren: 6
Passing: 6
Blokkering: 6
Verdeling: 6
Aanval: 6
Verdediging: 6

Volgende week een driekamp bij de vijand: Next Volley. Kijken hoe de status zich ontwikkelt in een week.


(Bron: Sliedrecht Sport H2)

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.